Review for Handboek voor Superhelden deel 3: Alleen

Review for Handboek voor Superhelden deel 3: Alleen

Handboek voor superhelden, Alleen, Green, Girl, Red Outfit, Wolf, Menacing Shadow, City, Mist, Children's Books, SuperheroesEen nieuw deel en helaas vond ik hem toch wat minder dan de vorige.

Ik heb best genoten van de vorige delen in deze serie, en nu wordt het nog spannender want er is nu een grote boze slechterik die ECHT niet blij is dat Lisa/Het rode masker zoveel van zijn boeven oppakt. Ik vond dit deel echt heerlijk geschreven want ik hou wel van een goede slechterik en het ging Lisa ook wel erg makkelijk af tot nu toe, dus een leuke uitdaging was wel goed. Alleen moet ik zeggen dat ik op punten wel medelijden had met Lisa. Ze blijft een kind, ze is alleen, en ze is maar net begonnen. Op tijden wilde ik haar gewoon een grote knuffel geven en zeggen dat het allemaal goed zou komen. Deze slechterik? Zij zou hem echt wel verslaan. Misschien niet meteen, maar het komt wel.

Ik vond het leuk om Lisa haar krachten te zien oefenen en ook weer nieuwe te proberen (alleen.. waarom liep ze terug naar huis toe in plaats van haar krachten te proberen? Ik snap dat ze haar naar een heel andere plek hadden gebracht, maar misschien kwam ze ook wel weer thuis). En we zien ook een kant van superhelden die niet altijd te zien is in boeken/comics, namelijk dat de pers en de mensen maar al te graag de superheld willen zien. En Lisa heeft het er maar moeilijk mee. Kan ik me ook voorstellen want ze komen alleen voor Het rode masker… en niet voor de echt meid onder dat masker. Plus, ze moet dan zoveel regelen om te zorgen dat niemand argwaan krijgt.

Helaas vond ik het jammer dat x werd toegevoegd. Zodra die persoon wat meer aandacht kreeg en we diegene wat meer zagen had ik al een vermoeden wat er misschien ging gebeuren. En toen kwam dus de grote boze slechterik en mijn vermoedens werden sterker en sterker. Ik hoopte alleen dat de schrijvers niet deze kant op zouden gaan, maar in plaats daarvan gewoon een superheld van een andere stad (want er moeten toch meer superhelden zijn) naar de stad van Lisa haalde die haar kon helpen. Ik mag deze karakter namelijk echt niet en ik vond het ook gewoon net iets te toevallig allemaal.

Ik zal ook niks meer zeggen over de hamsters… ik heb al genoeg gezegd in vorige reviews.

Maar ondanks de teleurstellende stukjes heb ik toch weer genoten van dit boek, de art is nog steeds best goed (een beetje manga-achtig), en het verhaal was spannend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: