Review for Dagboek van een Noob – Escape boek: De verschrikkelijke mega-tempel

Review for Dagboek van een Noob – Escape boek: De verschrikkelijke mega-tempel

Dagboek van een noob - Escape boek: De verschrikkelijke mega-tempel, Cube Kid, Monsters, Fight, Temple, Mysterious Figure, Sand, Sword, Minecraft, Children's Books, FantasyEen nieuwe Minecraft boek en dit keer mag je een tempel ontsnappen en Alice redden. Alleen waren er dingen die ik heel jammer vond.

Ik keek echt uit naar dit boek, het klonk onwijs leuk en ik hou van choose-your-own adventure boeken. Ik keek uit naar de verschillende endings die je kon vinden en ik was nieuwsgierig naar de tempel en naar de kat.

HELAAS. Er is maar 1 goed einde. Jep. Je leest dat echt. Er is maar 1 einde die goed is. En om die te krijgen moet je ALLES doen. ALLES vinden. ALLES meenemen. ALLES oplossen. Er is niet, zoals heel veel van dit soort boeken nog een berg andere goede eindes. Nee. En dat is erg jammer. Want dan is het toch minder choose-your-own-adventure en meer en hahaha je moet nu wel de goede zoeken want anders ben je af en is je avontuur over. Slechte eindes zijn altijd wel een ding en ik vond het niet erg om die dus tegen te komen, maar kom op, meer goede eindes? Moet je per se alles vinden? Kun je niet gewoon een beetje hacky werk doen om ergens te komen? Of misschien dat er iets magisch op je pad komt om een alternatieve manier te hebben om Alice te redden? Of misschien dat je een pickaxe vindt die je toelaat om muren te hakken en dus op die manier alles redden? Ik kan nog wel meer leuke goede eindes geven. En dan kun je natuurlijk ook de grote geweldige goede einde houden waarin echt alles goedkomt, maar geef ons wat meer opties zodat het plezier blijft.

Ik raakte dan ook best gedemotiveerd na een tijdje, en op een gegeven had ik geen eens zin meer om te lezen want tja, sorry hoor ik moet dus alles hebben? En ik had vaak ook het idee dat ik rondjes liep, op punten moest ik teruggaan om uit te vinden waar ik in hemelsnaam nu weer moest zijn. En ja, toen kwam ik op een gegeven moment op een punt en heb ik maar gewoon stukjes random gelezen en ben ik naar het einde gegaan, daar weer een stukje terug van gegaan zodat ik toch het einde zou bereiken. Niet netjes, en dit doe ik meestal niet, maar ik was gewoon zo verveeld van alles en gefrustreerd dat er niets anders was naast 1 goed einde.

Ik vond de kat ook enerzijds strontvervelend. Ik hou niet zo van betweterige karakters.

Dus ja het idee was leuk maar de executie kan veel en veel beter. Ik geeft het boek nog steeds 2 sterren vanwege het leuke idee, en dat er nog wel wat puzzels waren die ik leuk vond om te doen. Ook de tempel was een spannende plek en ik zou er graag ook best zelf een avontuurtje in hebben, als ik maar meer goede eindes heb. 😛 Ik was blij om Alice weer te zien al zagen we haar maar een klein beetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: