Review for Zoek en vind in het spookhuis

Review for Zoek en vind in het spookhuis

Zoek en vind in het spookhuis, Thierry Laval, Yann Couvin, Purple, Monsters, House, SpookyEen spookachtig zoekboek met een verhaal!

Een dag te laat, maar ach. Ik zag deze pas op 31 Oktober in een van mijn bibliotheken die ik toen bezocht. Op Halloween zelf had ik geen tijd, dat had ik pas de dag erna. Ach, Halloween gaat gewoon wat langer door!

In dit heerlijke zoekboek moet je allerlei griezelige, spookachtige, spannende dingen vinden die op de grote platen staan. Ja, dit boek lijkt small en klein, maar elke kaart kan worden uitgeklapt. Op de flapjes die je openklapt staat wat je moet/kunt vinden. Van heksen tot nimfen tot reuzen die zo groot zijn dat je allemaal maar een stuk van ze ziet tot de mensen die gestrand zijn bij dit spookachtige bos en landhuis.

En ja, dat maakt dit boek nog leuker. Zoekboeken hebben soms wel en soms niet een verhaal. Ik moet zeggen dat er als er een verhaal zit dat ik het toch net iets leuker vind want je heb toch nog iets extras naast het zoeken. En in dit boek gaan we kijken of deze gestrande mensen kunnen ontsnappen want ze zijn wel op de ergste plek gestrand. Ik zocht bij elke plaat meteen naar de mensen om te zien wat ze nu deden en wat er nu met ze gebeurde.

Ik vond het zeker leuk dat we niet alleen de standaard monsters hadden maar ook Gollum, verschillende Japanse monsters, Alice, Roodkapje, en meer. Ik was toch even bang dat we veel van hetzelfde zouden krijgen, maar nee. Het was heerlijk divers wat het dus nog veel leuker maakte. Oh, en de monsters van de vorige pagina’s? Die komen ook zeker voor in de volgende pagina’s.

Al moet ik zeggen, het monster van Frankenstein is hoe hij heet, niet Frankenstein. Dat is de wetenschapper/maker. 😛

De tekeningen waren erg leuk. Ik vond de stijl echt top, het paste goed bij het griezelige verhaal en de griezelige sfeer. Ik vond het super hoeveel details elk plaatje had en dan hoe het allemaal samen kwam in de grote plaat. Trouwens, zelfs al heb je van alles gevonden je blijft nog steeds dingen vinden.

Ik vond het alleen ietwat jammer dat het op deze manier eindigt. Ik had graag een ander einde gezien.

Maar ondanks het teleurstellende einde vond ik dit erg leuk gedaan en heb ik ook genoten. Ik zou het ook zeker aanraden. Hopelijk maken ze meer van dit soort boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: