Review for Waar is de lama?

Review for Waar is de lama?

Waar is de lama, llama, cactus, Bunting, Humans, Scenery, Search Image, Fun, ColourfulEen familie/kudde van lama’s gaat op reis in dit best leuke zoek boek.

Ik hou van zoekboeken, ooit begonnen met Waar is Wally en telkens als ik weer een nieuw soort zoekboek vind dan haal ik die uit de bieb. Ik hou ook van zoekboeken met een verhaal. Een groep van iets dat op reis gaat, een detective die op zoek gaat naar een labyrinthsteen, een groep orkestleden dat wordt gezocht door de dirigent.

Dus ik keek uit om deze te lezen, ik moet wel zeggen dat ik het hilarisch vond dat de Barak Oblama wit was terwijl er dus ook bruine lama’s zijn. 😛 Laat dat maar niet aan Twitter weten die eten je meteen op. Ik vond de andere lama’s erg leuk en nog leuker toen ik hun bio las. Ook zijn er cactussen/cacti?? die je moet zoeken.

Maar helaas al snel vond ik het toch wat minder. Waar je in andere zoekboeken nog best OK de mensen of dingen kon vinden, in dit boek was het af en toe onmogelijk. Ik heb zelfs, iets wat ik eigenlijk bijna nooit doe, naar de oplossingen gekeken om uit te vinden waar ze waren. En tja, soms was het ook gewoon onmogelijk. Dan had je een plukje vacht, of een stukje hoofd, of een staartje en dat was het. Sorry hoor, maar wat? Ik heb bij sommige platen dat ik zelfs meer dan 4 keer moest rondkijken in de chaos om misschien een lama te vinden. En de cactussen/cacti.. tja die waren wat beter zichtbaar. 😛 Ik snap dat je het moeilijk wilt houden hoor, maar het moet nog wel leuk blijven. Kijk naar Wally, dat was ook niet altijd makkelijk maar je kon ze wel vinden, en ze lieten toch veel meer zien dan alleen een klein plukje van een vacht.

Misschien hielp het niet dat ik gisteren weer 39 graden koorts had, misschien was het wel te laat, of misschien was dit boek gewoon té moeilijk gemaakt. Ik weet wel dat ik ook de illustraties niet echt vond helpen. De stijl was gewoon niet helemaal mijn ding, op punten vreemd, op punten leek het wel gehaast. Ik snap dat de tekenaar veel tijd in de platen heeft gestoken hoor, maar dit is hoe het voor mij overkwam. In het begin was het nog wel mooi, maar met elke plaat leek de kwaliteit wel achteruit te gaan. Jammer. Het was in ieder geval heel kleurrijk en er was genoeg te zien.

Ditmaal een pluspuntje dat het boek in het begin aangeeft dat er extra zoekopdrachten zijn. MAAR, wederom jammer, ze zitten bij de oplossingen verstopt. En tja, net zoals ik al vaker in reviews voor dit soort boeken heb gezegd, als ik al een tijdje naar een plaat heb gekeken en alles heb gevonden ga ik niet nog eens terug aan het einde om nog eens wat meer te zoeken. Dat wil ik gewoon meteen doen. Maar ja, als ik dat doe zie ik spoilers van waar de lama’s en cactussen/cacti zitten. En dat wil je niet. Dus dan maar niet de zoekopdrachten. Al moet ik zeggen dat ik bij de meeste platen wel een idee had wat ik meer moest zoeken… want die waren net een tikje anders. Alsof ze pas later zijn toegevoegd.

Al met al, iets té moeilijk, iets té weinig om te vinden op tijden. Maar verder wel leuke platen en ik hou van lama’s dus ook pluspunten daarvoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: