Review for Suske & Wiske: De kwakkelende kwakzalver

Review for Suske & Wiske: De kwakkelende kwakzalver

Jean-Marc Krings, Suske en Wiske, Hommage, De kwakkelende Kwakzalver, girl, boy, two guys, woman, running, Portrait, Eiffel Tower, Doll, Red, White, Humour, Comic, Zidrou, Een nieuwe S&W jaarlijkse stripalbum! Dit keer door Zidrou!

Helaas…. ik moet zeggen dat ik hem toch echt veel minder vond dan de andere twee. Ik weet dat Zidrou zoveel beter kan dan dit want ik heb genoeg van zijn boeken gelezen ondertussen (dank je bibliotheek #3 voor dat aanwakkeren).

In dit boek heeft Wiske een probleem en zijn er Franse stripfiguren die niet blij zijn met andere landen en hun stripfiguren. Klinkt leuker dan het was.

Maar dit was gewoon té chaotisch qua verhaal en ik zou het denk ik ook veel leuker hebben gevonden als het gewoon alleen over Wiske en haar probleem ging, want kom op zeg daar kon je nog zoveel meer mee doen naast wat ze al deden. En dan hoefden we niet dat hele gedoe met importstrips wat ik enorme onzin vond. Uiteindelijk komen we erachter wat er echt aan de hand is in een best goed gedane twist (kudos voor dit), maar tja. Tot je die twist ziet vond ik het maar een sneue bedoeling. Werk gewoon samen. Oh, trouwens, na de twist vind ik ook dat ze gewoon maar moeten samenwerken. Er lezen nog lang niet genoeg mensen strips en graphic novels.
Ik was al snel verveeld ervan en sorry hoe dom is die meid dat ze niet eens een jongen en meisje uit elkaar kan houden? En ja, die grap was leuk de eerste keer, maar al snel zat ik gewoon te zuchten.

Maar Wiskes probleem was hilarisch, tja dat krijg je als je al 500 strips hebt moeten doen op die manier. Op een gegeven moment zegt je oog gewoon ja doei! Ik moest wel lachen om wat de oplossing was en hoe Sidonia daar om mee ging (wat uiteindelijk toch heeft geleid tot dat).

Ondanks dat hele OMG weg met de non-Franse strips, vond ik het erg leuk om de andere stripfiguren te zien van verschillende strips en te zien of ik ze kon herkennen. Waarbij het antwoord was, ja, de meeste herken ik. Ook de verschillende referenties naar S&W strips en de spin-offs/sequels waren leuk gedaan. Oh, en leuk om Willy weer te zien die toch al een tijd dood is! Ik vond het komisch om te zien hoe de strips werden gemaakt, dat is best fourth wall breaking in a way volgens mij.

Trouwens, Suske was nog dommer dan hij soms al was in de strips, ik lag soms compleet dubbel om de dingen die hij deed (zoals dat oogbeeld jatten omdat hij dacht dat het een lolly was). Wiske was gewoon nog net een tikje feller maar nog wel Wiske. Jerome sloopt nog steeds alles maar heeft een zacht hart. Lambik doet zijn best maar zijn ego komt ertussen. En Sidonia was ook best wel hetzelfde maar toch ook anders.

En de art was ook erg leuk, maar dat had ik al verwacht, gelukkig zijn die verwachtingen dus uitgekomen. Ik vond hoe Wiske en iedereen was getekend perfect. Het was net iets moderner dan de strips waren voordat ze alles omgooiden, maar toch vond ik het perfect want het waren gewoon S&W zoals het hoort. Goed, Sidonia daar moest ik even aan wennen. 😛

Al met al ik heb dus nog steeds genoten, maar ik zou het zeker hoger hebben gerate als het gewoon alleen Wiske’s probleem was, of als het hele stripgedoe net iets beter bij het verhaal had gepast. Ik kan niet wachten op de volgende strip, zucht, nog een jaar wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: