Review for Op zoek naar de Blauwe Wortel

Review for Op zoek naar de Blauwe Wortel

Op zoek naar de blauwe wortel, Sébastien Telleschi, Orange, Bunnies, Wheel, Car, Sword, Astronaut, Knights, RailsKom mee op reis door de tijd terwijl we op zoek gaan naar de heilige Blauwe Wortel… die steeds maar kwijtraakt.

Na het succes van het eerste boek dat ik in mijn handen had over de Blauwe Wortel… wat eigenlijk dus het tweede boek was, moest ik wel het eerste boek ook vinden. Het heeft even geduurd, ik heb hem meteen bij de bibliotheek gereserveerd maar het duurde een maand voordat hij klaar lag. Dus ik zat vol spanning te wachten.

In dit boek leren we ook meer over de konijnen en de geschiedenis van deze wezentjes. En natuurlijk ook hoe ze de Blauwe Wortel hebben gevonden en hoe deze zo heilig is geworden. Nou ja, het is gewoonweg hilarisch hoe ze hem maar nooit vinden. Hij is altijd bij ze in de buurt (dus of er zijn meerdere of deze Blauwe Wortel is ook nog een beetje magisch want gegeven een plaatje zou hij er niet meer moeten zijn).

Ik vond het heerlijk geschreven, we gaan echt door de geschiedenis heen zoals wij mensen het kennen. Van holbewoners naar de Middeleeuwen naar de ruimte (met leuke referenties naar Star Trek en Star Wars). Elk stuk heeft een eigen pagina met verhaal wat ik heerlijk geschreven vond (wat heeft de schrijver een fijne schrijfstijl), en dan heb je nog een prachtige illustratie (of illustraties want soms heb je zelfs meerdere pagina’s om naar te kijken en in te zoeken).

En er is van alles gaande. Je zoekt echt niet alleen naar de Blauwe Wortel. Oh nee, je ziet ook bergen hilarische evenementen, chaos, dingen die totaal de mist in gaan, je ziet bekende konijnen die op elke pagina weer voorbijkomen (kun jij ze allemaal vinden?), en tja, je hebt dus wel even de tijd nodig als je alles wilt zien op de illustraties. Soms vond ik de wortel in een keer… soms duurde het wel even. Heerlijk. Niet te makkelijk maar ook zeker niet te moeilijk kijkt naar het lama boek dat ze laatst had gelezen

Net als het vorige boek heb je aan het einde nog een wie is wie in de stam. Want een aantal van de konijnen kom je dus steeds tegen.

En ik vind de illustraties echt prachtig gedaan. Leuk getekend, maar ook zoveel details en zoveel kleur.

Ik heb dus weer genoten en ik hoop ook echt dat de zoektocht naar de Blauwe Wortel niet stopt na 2 boeken. Ik wil meer over deze stam, deze konijnen, en die wortel. Ik zou het boek ook aanraden aan iedereen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: