Review for Onklopbaar #1: Gerechtigheid en verse groente

Review for Onklopbaar #1: Gerechtigheid en verse groente

Onklopbaar, Red, Robot, Superhero, Yellow Outfit, Running, Humans, People, Cityscape, Shadows, Grocery Bag, Pascal Jousselin, Gerechtigheid en verse groenteEen superheld die onklopbaar is. Niemand kan hem verslaan!

Geweldig dat ik dan eindelijk het stripboek heb over deze superheld. Ik had deze stripheld namelijk leren kennen toen ik 2 jaar geleden in de zomer in Groningen was en daar het stripmuseum bezocht. Er was een expositie over deze superheld en ik heb daar een aantal strips gelezen, sommige daarvan staan ook in dit boek. Ik was dus dolenthousiast toen ik bij bibliotheek #2 dit boek zag. Die moest meteen mee.

Ontmoet Onklopbaar, een stripsuperheld die door kaders, stroken, stukjes van strips kan gaan zonder enige moeite. Dit tot grote schrik en verbazing van veel mensen. Jep. Het zal je maar gebeuren dat je wordt beroofd en vervolgens gebeuren er allerlei dingen om je heen terwijl er niemand om je buurt is.. nou ja, tot het moment dat Onklopbaar opeens voor je staat, of eigenlijk van bovenaf komt door het vorige stukje. 😛

En naast Onklopbaar is er een slechterik, zijn nemesis zo te zeggen, alleen ik had toch medelijden met die arme man. Hij heeft allemaal plannen, maar steeds als ie maar iets wilt doen is daar Onklopbaar (en later 2D-boy) en die verslaan hem voordat hij maar een zucht en een scheet heeft gelaten.

Ook zijn er dus meerdere mensen die krachten hebben die de stripwereld op zijn kop zetten. Zo is er iemand die door muren en alles kan gaan, een jongen die dingen uit de verte kan trekken en dat groot of klein kan maken (krachten die ik ook wel wil), oh en er is een man die geweldige dingen kan met woorden (tekstbubbels). Ik vraag me af of er nog meer mensen zijn zoals deze mensen en of we ze in de volgende boeken gaan tegenkomen.

Ik lag dus heerlijk dubbel, het was af en toe wel een beetje hoofdpijn omdat echt alles over de kop ging en de normale regels brak, maar dat vond ik niet erg. Ik vond het ook heerlijk namelijk dat alles zo op zijn kop stond. Het is weer wat anders dan een gewone strip. Ik vind het ook super dat iemand dit heeft bedacht. Weer eens wat anders dan fourth wall breaking, dit breekt gewoon alles. 😛

Ik vond ook de tekenstijl erg leuk en het paste erg goed bij de strips en de helden.

Ik hoop ook zeker dat we dan meer boeken in deze serie krijgen want ik heb niet genoeg aan alleen dit deel. Ik raad het ook aan iedereen aan om dit te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: