Review for Lego Ninjago – Garmadon aan de macht!

Review for Lego Ninjago – Garmadon aan de macht!

Lego Ninjago, Garmadon, Garmadon aan de macht, Garmadon Rulez, Lego, NinjaLees het dagboek van de Stille, of de prinses Harumi.

Ik moet zeggen dat ik de titel wel jammer vond. Gegeven de titel dacht ik dat dit boek zou gaan over Garmadon en hoe hij weer aan de macht komt. Lekker de wereld overneemt, lekker boos is, je weet wel, slechterikdingetjes. Maar in plaats daarvan is dit boek over prinses Harumi en hoe zij HOUDT van Garmadon. Dus misschien was het beter om, net zoals in het Engels in in andere talen, het gewoon op Garmadon rules/z te houden? Of misschien: Garmadon is vet? | Garmadon is de beste! || Garmadon wat ben je tof! Dat zou meer passen bij alles. En tuurlijk, het boek gaat ook nog wel over dat Harumi Garmadon wil terugbrengen van de doden en terug aan de macht, maar het was toch voornamelijk hoeveel zij wel niet van Garmadon houdt en hoe geweldig ze hem vond.

Ik had wel wat moeite met het boekje. Want Harumi? Of De Stille? Ik vond haar maar een waardeloos figuur. Ze heeft haar ouders verloren maar dan nog heeft ze nu wel twee nieuwe mensen die om haar geven. Ze heeft een mooi leven. Maar toch zit ze constant op alles te haten. Niemand lijkt iets goed te doen in haar oogjes. Nou ja, niemand? Alleen Garmadon lijkt voor haar alles te zijn. Ze was voornamelijk, in mijn ogen, gewoon een vervelend nest die eens blij moet zijn met wat ze heeft. Ach ja, ze is een slechterik… al heb ik ook genoeg slechterikverhalen gelezen waar ik niet het boek tegen de muur wilde gooien vanwege de slechterik. 😛

Ik vond het wel leuk hoe ver/diep het verhaal ging. Eerst was het voornamelijk ninja bashen en Garmadon ophemelen maar al snel ging ze een alias bedenken en ging ze plannen maken om een groep te maken die Garmadon weer terug zou kunnen halen. En goed, credit were credit is due, ze had wel geweldige plannen en koos ook de beste mensen uit voor de groep. Ik weet alleen niet hoe Garmadon zal reageren als hij ooit vrij komt… zou hij het wel fijn vinden dat er iemand is die fan van hem is? Of iemand die net zo slecht is als hij? Tja.

Dan nog ben ik blij dat ik het boek heb gelezen. Als we Harumi de zure even weghalen dan is het verhaal best leuk. Ik vond het erg interessant om meer te lezen over de ninjas, over Wu, over Garmadon, en over de stad. Plus, de illustraties zijn net zo leuk als in alle andere lego boeken. Bij dat onderwerp, ik wil meer Lego boeken met verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: