Review for Kitty: Redding in de maneschijn

Review for Kitty: Redding in de maneschijn

Kitty Redding in de maneschijn, Paula Harrison, Black, Stars, Moon, Nightsky, Rooftops, Cats, Girl, Superhero, Cute, FogEen lief boek over een meisje met superkrachten en haar eerste missie als superheldin!

Ik zag dit boekje en vond de cover echt enorm lief en schattig. En toen las ik de blurb. Superhelden? Katten? Spannende missies? Oh ja!

We beginnen dit boek met een ontmoeting met Kitty en haar familie. Haar moeder is net op weg om weer dieren en mensen te redden en we zien dat Kitty het soms maar moeilijk heeft ermee. Ik kan me best voorstellen, haar moeder werkt altijd ‘s avonds en dat is juist de tijd dat Kitty naar bed moet en graag wilt voorgelezen worden. Ik vond het heerlijk om te zien dat hoe moeders het aanpakte en even tijd nam voor haar dochter.

Daarna is het hoog tijd voor bed, maar Kitty wil toch even superheldin spelen. En vanaf dat moment komt ze in een superavontuur terecht! Want er is een kat in nood, en aangezien moeders al weg is besluit zij om de missie te accepteren. Niet helemaal blij natuurlijk, want tja ze is bang voor het donker en het is toch wel erg spannend. Ik was erg blij hoe de schrijfster Kitty beschreef en dat ze ook niet opeens magisch goed was in alles. Zoals soms gebeurd. Oh, magie. Oh, opeens kan ik alles. Nee, we zien dat Kitty langzaam beter wordt met elke stap in de donkere nacht. Ze toont veel dapperheid en lef en ik denk echt dat ze uiteindelijk een superheldin zal worden, net zo geweldig als haar moeder!

Ik vond de missie erg leuk geschreven, en de katten waren enorm schattig. Ik moest wel lachen dat een van de katten met een andere oogkleur werd beschreven maar door de oranje/zwarte kleur van het boek had het katje dus oranje oogjes. 😛

Ik lag dubbel om welke kat in de puree zat en waarom. Echt een kat, 100%.

Helaas vond ik de vertaling erg stijf en deftig. Ik heb op Amazon eens gekeken naar het origineel en die liep veel lekkerder en soepeler. Misschien dat ik dan ook de volgende delen van de serie in het Engels ga lezen.

Leuke illustraties die ook enorm zoet en schattig waren. En ik vond het leuk dat het boek in het zwart/wit/grijs/oranje was. Toch wat kleur~ Ik kan niet wachten om te zien welke kleuren het volgende boekje zullen hebben.

Ik zou dit boek aanraden als je op zoek bent naar een leuk, lief en spannend boek met een hoofdpersoon die steeds beter wordt en enorme lef toont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: