Review for Het nieuwe meisje

Review for Het nieuwe meisje

Juggling, Desks, School, Comics, Children's Books, Joep, Het nieuwe meisje, Michiel van de Vijver, Boys, Girl, Een nieuwe Joep, ditmaal met een nieuw meisje die wat apart (en ook tof) is.

Nog nooit gehoord van Joep of zijn boeken, maar ik zag dit boek bij de bieb en was geïnteresseerd. Een meid die zo jongleert? Kom maar door.

Je ziet trouwens wel dat het boek 12 jaar geleden is uitgebracht want tegenwoordig zul je geen circussen meer zien met dieren want awww die arme diertjes.

Ik vond Rolf echt ONUITSTAANBAAR. Wat een kwallebal, net zoals veel van de jongens op die school. Meisjes kunnen net zo goed voetballen als jongens. Ik snap dat het misschien niet leuk is dat zijn vriend hem laat zitten, maar kom op zeg jij liet hem achter daar in het bos terwijl hij knock-out lag en Joep mag best vrienden maken met wie hij wil. Hij zal echt je niet vergeten.

Joep vond ik eerst ook niet leuk, maar hij werd veel beter en aardiger en ik vond het leuk om hem samen met Mara te zien. Hij was de enige van de jongens die wel normaal deed (wel uiteindelijk) tegen Mara.

Mara was gewoon geweldig. Ik mocht haar meteen en vond het super wat zij allemaal kon. Wel jammer dat ze zo kort op school was, ik vind het dan ook wel een beetje apart dat ze steeds naar school gaat, ik had verwacht dat ze thuisonderwijs zou krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat het leuk voor haar is om steeds van school te wisselen.

Het einde was erg leuk, wat een lief en geinig van haar ouders dat ze dit nog even deden voor de school/Mara. En ik vond de reacties van de kinderen erg grappig toen ze uitvonden wat Mara’s ouders deden en waarom zij dus ook zoveel dingen kan.

Ik vond de illustraties/striptekeningen leuk.

Maar ja, ik ga niet meer verder lezen in de Joep serie (want Rolf), maar dit deel was zeker wel OK als je Rolf weglaat en gewoon kijkt naar Joep en Mara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: