Review for Game-Lezen Boek 1 – 3

Review for Game-Lezen Boek 1 – 3

Zar en het slijmmonster, Game-lezen, Rian Visser, Mark Baars, Minecraft-esque, Knight, Monkey, Dragon, Trees, Sky, Clouds, SceneryDit is een gebundelde review for de serie Game-Lezen Boek 1-3. Titels van de boeken: Zar en het slijmmonster, Zar en de zwevende zombies, en Zar en het vriendenfeest.

Ik kwam eerst een deel van de serie tegen, ik was meteen verkocht en wilde eens kijken of er meer delen waren. Ja, die waren er. Ik kon helaas in de chaotische bibliotheek niet deel 4 vinden, maar ik ging naar huis met in ieder geval deel 1-3. Dat is toch al iets!

Ik heb voor elk deel een korte review geschreven en het leek me wel leuk om deze te bundelen en op mijn blog te gooien.

Zar en het slijmmonster: : Een boekje over twee kinderen die in een game-wereld wonen. Er is een slijmmonster aan het rondlopen en de kinderen gaan er snel achter aan. Ik vond het wel mooi hoe beide karakters steeds vergaten dat de ander zoveel honger had dat het karakter aan het sterven was. Ik vond de druppelpaal wel leuk, al deed ie me denken aan de snackboom van Blitz. Het boek werd steeds leuker met elke pagina en dan is er ook nog eens een brief die heel wat uitlegt en een nieuwe missie brengt.
Ik vond het spel wel ietwat streng, ben je je kracht kwijt.. veel plezier met overnieuw beginnen…
De vriendschap tussen Zar en Lina vond ik erg leuk, ze waren echt een team.
Ik moet zeggen dat de schrijfstijl HEEL erg Blitz was, natuurlijk van dezelfde schrijfster en ook heeft het boek dezelfde formaat (korte zinnen, alle zinnen onder elkaar), maar ik vroeg me af en toe af wanneer Blitz voorbij zou komen. 😛 Het leidde best af.

Zar en de zwevende zombies, Rian Visser, Game-lezen, Mark Baars, Zombies, Floating, Boy, Girl, Gradient Dresss, Forest, Darkness, Flashlight, Sword, SkeletonZar en de zwevende zombies: : Het tweede deel in de leuke Game-lezen serie. Ik vond deze veel leuker dan het eerste deel ook omdat het heel wat minder Blitz was dan het eerste deel. Het had nog steeds veel van het gevoel dat ik bij die serie had, maar ook wat van zichzelf. In dit boek gaan Zar en Lina weer op avontuur, wat een leuk en rustig dagje had kunnen zijn eindigt in puin, zombies en skeletten. Erg spannend om te lezen en ook geinig om te zien dat er in deze wereld ook bepaalde dingen werken tegen zombies.
Natuurlijk waren er wat dingen die ik maf vond, maar verder vond ik het leuk om te lezen. Ik vraag me nog steeds wel af hoe het spel werkt, gaan die kinderen ooit weer terug naar huis? Ik zou graag willen weten of ze elkaar ook buiten het spel kennen en misschien een glimps van hun leven in de echte wereld zien.

Zar en het vriendenfeest, Rian Visser, Mark Baars, Girls, Boys, Wheel of Fortune, Envelope, Scenery, Forest, Grass, Party Hats, Knight, BuntingZar en het vriendenfeest: : Het derde boek in de serie, en het had een hobbelig begin. Ik vond Lork maar onuitstaanbaar. Wat een hork. 😛 Sloopt gewoon andermans spullen, maakt hem geen tiet uit. Ik vond het gewoon grof. Ik ken dit soort types in spelletjes, hele sneue gasten. Ook later in het verhaal was ie gewoon asociaal. Dat soort types mogen van mij uit het spel geknikkerd worden.
Gelukkig is er al snel het feest, en met het feest ook een rad van “fortuin”. Ik moest wel lachen dat Lina, net als ik, een beetje huiverig was over dat ding. Dat had ik ook al. Gegeven de vorige boeken twijfel ik af en toe aan de bedoelingen van de baas.
Maar ik vond het super om alle karakters te zien en ze te zien samenwerken om de opdracht(en) klaar te krijgen. Het is zijn enge opdrachten, maar met zijn allen staan ze sterk.
Ik vond het wel mooi hoe alles weer magisch op zijn pootjes kwam en iedereen blij en gelukkig was. Lork heeft nog niet eens sorry gezegd, maar hé, vriendschap he. 😛
Dus ja, een spannend deel en een leuk feest, alleen jammer van Lork, die had van mij lekker weg mogen blijven.

————————————

Al met al, een leuke serie! Ik heb zeker genoten van de 3 boekjes. Er waren wat dingen die minder waren (zoals Lork de hork en dat de schrijfstijl soms iets teveel Blitz was, oh en dat ik nog steeds afvraag of die kinderen altijd in het spel zitten want zo voelt het wel), maar verder veel leuke dingen (de wereld klinkt leuk al vertrouw ik de baas niet, vriendschap is altijd goed in mijn boek, leuke illustraties, spannende avonturen, monsters, en er is nog zoveel te ontdekken). Ik zou ook zeker de serie aanraden aan kinderen (en mensen zoals ik die houden van games).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: