Review for Dino’s 5

Review for Dino’s 5

Dino's 5, Arnaud Plumeri, Bloz, Sunset, T-rex, Dinosaurs, Palm Tree, Roar, ComicsDino’s dino’s en grapjes!

Ik weet dat ik blijkbaar heb gezegd dat ik niets meer van deze serie kan lezen, want URGH veren op mijn schattige moordmachines en geweldige herbivoren. Maar toch kon ik het niet laten toen ik dit deel bij een van mijn bibliotheken vond (en nee ze hebben geen andere delen, wat een verrassing).

Sorry, ik ben gewoon geen fan van veren op mijn dino’s. Ik snap dat het allemaal nu wetenschappelijk is bewezen en blabla maar sorry ik wil geen overgroeide kippen zoals er steeds meer zijn. En mijn favoriet velociraptor is ook nog eens gekrompen. Bah. Dus ja, over het algemeen lees ik geen dino boeken meer tenzij ik er even door kan bladeren en zien of het de oude manier is of de nieuwe OMG VEREN manier. Gelukkig drijven ze in dit boek wel een beetje de spot aan met de veertjes, dus dat maakte me blij.

De grapjes waren af en toe hit/miss maar ik heb toch veel gelachen en gegrinnikt want het was best leuk om te lezen. Ik kan me best voorstellen dat die ene dino boos is want met zo’n naam is er gewoon een grote kans dat iemand het verkeerd uitspreekt of het vergeet. En tja, als je Trix wilt paaien zul je toch een lekker lapje vlees moeten vinden.

Ik was erg blij om mijn favoriete dino te zien, Trix! Ik heb haar gezien toen ze net in Nederland was voor de eerste keer, en een paar maanden geleden weer toen ik naar het nieuwe Naturalis ging. Ik vond het leuk dat ze haar hebben toegevoegd aan dit verhaal en dat we niet alleen haar skelet zien maar ook haar zien terwijl ze rondloopt door de dinotijd.

Bij elke strip/elke nieuwe dinosaurus krijgen we nog wat extra informatie in een panel. Van hoe groot hij is (met een komisch poppetje als vergelijking), wat hij eet, waar hij woonde. Dat soort dingen. Fijn dat dat is toegevoegd!

Aan het einde krijgen we nog wat meer informatie over verschillende dingen en dan voornamelijk over een fossiel die uiteindelijk authentiek bleek en een nieuwe dinosaurus opleverde.

De tekeningen vond ik erg leuk gedaan. De dino’s komen echt tot leven.

Het enige waardoor ik dit boek wat lager rate zijn die ratten die steeds en echt STEEDS voorbijkomen die ik gewoon strontvervelend vond en het liefste weg had uit het verhaal. Ik kom voor dino’s, niet voor een stel ratten die allerlei onzin doen.

Dus ja, ik had plezier in het lezen van dit boek. Ik zou het ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een geinig boek met dino feitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: