Review for De winkelstraat

Review for De winkelstraat

De winkelstraat, Jonathan Emmett, Ingela P. Arrhenius, Store, Shops, Awning, Animals, House, Colourful, CoverEen aanrader! Dat is dit boek!

Ik ben nu wat meer van Ingela P Arrhenius aan het lezen nadat ik een van haar boeken had gelezen. Deze illustrator heeft echt een hele zoete en kleurrijke stijl. Je wilt gewoon al haar boeken bekijken al is het allemaal maar voor de plaatjes. Dit was het eerste boek dat ik bij de bibliotheek reserveerde en dat me heel blij verraste. Ik had namelijk verwacht dat het gewoon een kartonnenboekje zou zijn.. maar het is veel meer. Want het boek is in een huisvorm. Ja, echt.

Je kunt het boek helemaal uitklappen zodat je de hele winkelstraat kan zien (wat erg mooi staat op een kast trouwens), maar je hebt achterop ook het park dat achter de winkelstraat zit! Dus je kunt hem gewoon twee keer lezen/bekijken. Want geloof me, er gebeurt genoeg op beide kanten.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het boek en wat je nou allemaal ziet in de straat. Wist je dat je allerlei flapjes kunt open doen? Je hebt de winkels en wat daar nou gebeurt (zoals iemand die skates aan het uitproberen is en iemand anders die een krant koopt) maar je ziet ook in de huisjes boven de winkels (zoals een eenhoorn die wat drinken krijgt en een kangaroe die om 7 uur ‘s morgens dus naar bed moet voor een dutje??). Ook zie je natuurlijk buiten de flapjes van alles gebeuren. Ik heb echt genoten van dit boek.

Zoals ik al zei de tekeningen/platen van INgela P Arrhenius zijn gewoon superschattig en zoet.

Ik heb echt genoten van dit boek, ik vond het heerlijk om de flapjes open te doen, maar ook om het boek open te slaan en te zien hoe de winkelstraat zich voor mijn ogen vormde.
Ik weet ook zeker dat kinderen dit boek heerlijk gaan vinden want niet alleen is hij dus volledig uitklapbaar en kun je er dus ook mee spelen, je hebt ook nog allerlei leuks om te zien en open te maken. Aanrader dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: