Review for De Berries 1 – Hockeygek in een voetbalfamilie

Review for De Berries 1 – Hockeygek in een voetbalfamilie

De berries, De berries - Hockeygek in een voetbalfamilie, Annemarie van der Eem, Blue, Boys, Girls, Dog, Hockey, ColourfulEen leuk boek met veel sport, vriendschap, en ook wat mysterie.

Ontmoet London, ja, echt dat is haar naam. Ze houdt van voetbal… maar nog meer van hockey! En dat valt nogal op in haar gezin want iedereen in het gezin is 100% voetbal. Haar pa is topvoetballer Jhon Berrie, haar moeder is een voetbalvrouw, haar zusje houdt van voetballen en tutus, haar broer zit op een speciale school en doet aan voetbal. Je kunt je voorstellen dat het dus niet echt makkelijk thuis. Gelukkig heeft ze haar hond, die houdt heel veel van de hockeyballen en minder van voetballen. 😛

Op het moment dat we London ontmoeten is haar familie net weer naar Nederland verhuist voor Jhon. Hij speelt nu weer thuis waar hij altijd heeft gespeeld, en dus moet het gezin mee. We zien door het boek heen dat Lon het niet altijd makkelijk heeft. Ze had het best goed waar ze eerst was, en nu moet ze weer helemaal opnieuw beginnen. En dat betekent ook nieuwe vriendschappen en hopen dat diegene die met haar omgaat ook echt het voor haar doet en niet voor haar popi vader, want dat is haar al eerder overkomen.

Ik vond het erg leuk om het gezin te zien, te zien dat ondanks dat vaders dus zo’n popi speler is hij toch vrij normaal blijft, en ook het hele gezin is gewoon heel normaal wat ik echt heerlijk vond. Ik vond het wel zielig dat de kinderen naar de steden zijn vernoemd waar ze zijn geboren (nou ja, bijna in de buurt).

Het hockeyen was erg leuk, en ik genoot van de wedstrijden, de trainingen, en het team steeds meer een team te zien worden.

Ook Kai was erg leuk, ik wist eerst niet wat ik van hem moest denken maar al snel vond ik hem wel top. Hij is erg lief tegen London en ik vond het super om ze vrienden te zien worden.

Oh, en dit boek is ook een pas op met social media-waarschuwing. Want Lons vader post echt alles op Instagram. Van welke horloge hij heeft gekocht tot dat ze er even niet zijn. Niet echt handig vader, je zou toch ondertussen wel beter moeten weten.

Ik moet zeggen dat ik het mysterie leuk vond, en ook spannend hoor. Maar ik had het toch liever gezien in het volgende boek. Nu was het toch ietwat afleidend voor mij en ik vond het er zelf niet echt bij passen. Het was natuurlijk wel spannend en ik zat te wachten tot het climax ging gebeuren en wilde graag de boeven gepakt zien worden.

Helaas trek ik wel een paar stukjes van mijn rating af vanwege het kreng dat Pauli heet. Mijn hemel, meid toch. Gaat die haat maar eens lekker botvieren op een pop in de gymzaal in plaats van een meid in je team. Ach gut gut gut, krijg London wat meer spullen? Heb je al gedacht hoe het voor haar is? Nee, want je hebt waarschijnlijk geen greintje denkkracht over naast al dat gepest. Ik hoop echt niet dat in het volgende boek we opeens een zielig verdrietig huilverhaaltje krijgen over hoe haar leven zo moeilijk is en dat het dus helemaal OK is om een kreng te zijn. Want sorry, dan pas ik. Als ik ergens een hekel aan heb is de trend dat we alle pestertjes maar moeten vergeven want ze kunnen er toch niks aan doen, want kijk nou insert iets heeeeeeeel zieligs. Ze doen het niet expres hoor. Bleh.

Er zijn ook superleuke illustraties!

Dus ja, ik zou het boek zeker aanraden. Hockey! Voetbal! Een leuke hoofdpersoon van wie we steeds meer leren, best leuke bijkarakters, en natuurlijk de illustraties die top zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: