Review for Agent & Boef: De grap van boef-baard

Review for Agent & Boef: De grap van boef-baard

Agent & Boef - De grap van boef-baard, Agent & Boef, Tjibbe Veldkamp, Kees de Boer, Water, Scenery, House, Prison, Surfing, Pirates, Dog, Police, Cover Love, Cover, Children's BooksBoef wordt piraat, en agent zal hem moeten vangen. Het is weer tijd voor een nieuwe Agent & Boef!

Ik heb al een flink aantal van deze boeken gelezen en ik was dan ook erg blij dat er weer een nieuwe was. Alleen dit keer geen prentenboek maar een boek voor beginnende lezers! Het was weer wat anders en ik vond het superleuk dat ze deze richting op gaan. Hopelijk komen er ook zeker meer.

In dit leuke boek besluit boef dat hij piraat wilt worden. En dat betekent dat hij alles wilt doen dat piraten ook doen. Van water overal tot mensen vastbinden, vlaggen en boten stelen, en meer. Ik lag helemaal dubbel om de streken van boef. Wat is hij toch een boef. 😛
En agent moet er natuurlijk weer achter aan, maar zal het hem lukken om boef-baard te vinden en te vangen? Ik vond het wel sneu voor de agent, hij had het zeker niet makkelijk, en ik zat dus te juichen voor hem om met een slim plannetje te komen en deze boef weer in de cel te krijgen. Zijn plannetje was inderdaad heel slim en ook erg grappig. Hij ging echt helemaal in zijn rol.

De tekst is natuurlijk supermakkelijk gehouden zodat de beginnende lezertjes het makkelijk kunnen volgen en lezen. Er zijn wel leestekens maar geen hoofdletters wat voor mij, als niet leeftijdgroep, soms even vreemd was, maar ik wende er al snel aan. Vooral omdat dit zeker niet het eerste boek is dat het op deze manier doet.

Ik vond het trouwens wel hilarisch dat op het laatste plaatje je agent en boef aan tafel ziet zitten met de tralies om de tafel heen… nou ja, bijna. Onder de tafel zijn geen tralies? Boef wat houdt je tegen? Ren! 😛

Ik snap nog steeds niet de relatie tussen boef en agent. Zijn er ook nog andere boeven in dit dorp of is boef de enige boef. En waarom maakt agent het hem zo makkelijk om steeds te ontsnappen? Is dit een nieuwe fitnessregime? 😉

En natuurlijk ook mijn complimenten naar de heerlijke illustraties (wederom) van Kees de Boer. Echt die kan tekenen en ik had veel plezier om agent en boef te zien in het dorp en alles wat ze deden.

Al met al, ik hoop zeker dat er meer van dit soort boeken komen, ik wil zeker meer. Het is heerlijk maf en perfect als je even wat grappigs in je leven wilt. Kinderen zullen er ook zeker van smullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: