Review for Zwijg

Review for Zwijg

Zwijg, Mel Wallis de Vries, Black, Girl, Pink/Orange LettersHOLY WOW. Jongens lees dit boek. Echt fantastisch.

Een nieuwe Mel Wallis de Vries en ik ben ook meteen naar de boekenhandel gefietst toen ik wist welke dag hij uitkwam. Ik moest even wachten want ze waren nog bezig met boeken uitpakken, maar toen had ik hem! Omdat ik wist dat ik niet kon stoppen met lezen heb ik gewacht tot de volgende dag voordat ik hem ging lezen. En ja, zoals ik al had gedacht ik kon niet stoppen met lezen. Gelukkig had ik even wat tijd.

Dit boek was onwijs spannend geschreven. Het gaat over 4 vriendinnen en hoe maar 3 daarvan een hele enge nacht hebben overleefd. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het gedaan? We hebben twee tijden, ervoor en erna. In het erna lezen we over de dagen nadat het is gebeurd en hoe de meiden zich voelen, we lezen wie er is overleden, en we lezen interviews en onderzoeksrapporten. In het ervoor volgen we Sarah/Saar en we zien hoe alles langzaam naar die fatale nacht beweegt.

Ik vond de meiden goed geschreven en ik vond Saar echt toppie al wilde ik haar af en toe een grote knuffel geven. Ze heeft geen makkelijke tijd gehad en thuis is het nu nog steeds een en al doem en bleh.
Dan zijn er nog Fee, Alyssa, en Jamie. Ik was niet altijd een fan van deze meiden, vooral Jamie en Fee. Fee die gewoon alle geheimpjes meteen in de wereld gooit ondanks dat mensen het haar in vertrouwen hebben verteld. En ik weet niet precies wat er nou was met Jamie, maar ze lag me gewoon niet helemaal lekker.

Ik was blij toen we eindelijk bij de nacht aankwamen en zagen wat er nou allemaal gebeurde daar, maar de schrijver houdt het spannend tot het allerlaatste stukje. Je komt de waarheid pas echt te weten in de laatste erna hoofdstuk, en BAM. Mind blown.

Ik had algauw een aantal vermoedens wat er die nacht nou was gebeurd. Ik zal deze onder spoilers zetten en ik wil dan ook nog even praten over het einde. Mijn eerste theorie: Jamie die boos is geworden omdat Fee een belangrijke solo heeft gekregen en totaal geflipt is en de meiden heeft aangevallen toen zij Fee probeerden te beschermen.
Mijn tweede theorie: Leon. Het vriendje van Sarah. Ik vertrouwde hem gewoon niet genoeg ook met hoe hij reageerde op Sarah. Vooral het interview later was gewoon enorm creepy en ik vertrouwde hem steeds minder.
Mijn derde theorie: die mysterieuze man die steeds buiten stond (waarvan ik nog steeds niet weet wie het is).
Mijn vierde theorie: er was drugs en alcohol gevonden in best wel grote hoeveelheden, misschien dat de drugs niet goed zijn gelopen?
Dus ja, ik had echt veel vermoedens maar het ging gewoon helemaal anders, en holy wow. Dat einde had ik zo zo zo zo niet verwacht. Zelfs al heb ik dit onder spoilers ik hou het zo vaag mogelijk. De meiden spelen een dom spelletje en dat is dus finaal fout gegaan. In plaats van de politie bellen… besloten ze iets heel anders te doen. Ik vond het echt enorm geweldig geschreven en dan is er nog het epiloog waarin we uitvinden hoe het nu met de meiden gaat, en we krijgen zelfs nog wat over wat er met Sarahs zus is gebeurd. Toppie!

Dus echt een heerlijk boek dat je gewoon in een ruk uit zal lezen. Je wilt gewoon weten wat er is gebeurd in die nacht. Je wilt meer weten over deze meiden. En ik vond het geweldig dat we ervoor en erna hebben want dat maakt het boek nog spannender. Aanrader!

One thought on “Review for Zwijg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: