Review for Tina 1: Altijd een feestje!

Review for Tina 1: Altijd een feestje!

Tina 1: Altijd een feestje!, Comic, Pink, Red Hair, Office, Laptop, 3 girls, 2 boys, Yellow, Cover, Bird, CuteWat was dit onwijs leuk!

Ik zag dit boek bij de Bruna en na even bladeren besloot ik, deze moet mee! Die ga ik leuk vinden. Ik las toen ik 11-14 was de Tina, ik vond de strips heerlijk, de verhalen leuk, en de poster gaaf. En nu nog steeds haal ik af en toe uit de bieb een nieuwe Tina. Nostalgie, en omdat altijd leuk blijft.

In dit verhaal is het tijdschrift Tina in de problemen, en mag Tina en haar vrienden proberen te helpen (Tinas moeder is hoofdredactrice) met het blad maken. Ze mogen elke week 2 pagina’s maken, al leek het er soms op dat ze zelfs meer mochten maken. We lezen hoe ze net beginnen (hoe werkt die garage trouwens want daar kun je toch niet in met een auto?), hoe ze proberen alles op te starten en hoe alles werkt. Want tja, het is een ding om een leuke zine te maken, het is toch iets anders om een echt tijdschrift te maken. Dat moet toch professioneler.
In het begin hebben ze wat probleempjes, maar al snel gaat het steeds beter en hebben ze zelfs interviews met sterren, ze hebben een echt model, en ze krijgen zelfs beter internet (al gebruiken ze dat nou weer voor andere dingen). Ik lag regelmatig dubbel om wat er allemaal gebeurde want af en toe was het toch chaos.

Ik vond ook zeker Puck en Fabio erg leuk. Ik moest wel lachen om hoe Puck haar interviews oefende, en hoe ze op een gegeven moment helemaal boos werd op Tinas vader vanwege iets wat hij deed. Ja vaders, dat had je kunnen zien aankomen. 😛

De tekeningen zijn zeker een favoriet, maar ja Jan Vriends. Die heeft altijd al een leuke stijl, ik vind Roos Vink echt geweldig. Ik gok trouwens ook dat hij zichzelf neerzet in de strip? Gegeven dat de vader van Tina Jan heet en tekenaar is voor de Tina. Als ja, dan erg leuk gedaan. 🙂

Ik hoop zeker dat er meer stripalbums komen want ik heb zeker niet genoeg. Echt een aanrader. Voor de huidige Tina meisjes, maar ook voor de oudere meisjes die Tina nog steeds erg leuk vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: