Review for Room Service

Review for Room Service

Room Service, Balloon, Dark, Girl, Maren Stoffels, Young Adult, Horror, ThrillerHappy Birthday… nou ja, het zal in ieder geval een verjaardag zijn die Kate nooit meer zal vergeten, en met haar ook haar vrienden.

Ik ben zo blij dat de bibliotheek deze had want ik wilde hem echt supergraag lezen. Een nieuwe Maren Stoffels thriller, die moest ik wel hebben. Na het succes van Fright Night en Escape Room kon ik wel een nieuw boek gebruiken.

Helaas moet ik zeggen dat ik deze net iets minder leuk vond dan de vorige twee boeken. Dat had te doen met verschillende factoren. Zoals dat ik de karakters nou niet echt heel erg leuk vond, vooral Linne vond ik maar vervelend. En dan is er nog Isoldes reactie op iets. zucht Ook het hele wat is er nou gebeurd, tja het was wel spannend maar… betrof zoveel stupiditeit, sorry om het zo te noemen, dat ik met mijn ogen zat te rollen.

Ik vond Linne niet echt heel erg leuk. Ik weet niet waarom, maar er was gewoon iets wat mij niet lekker lag aan die meid. Het hielp ook niet dat ze maar vond dat haar nieuwe vrienden verplicht waren alle geheimen op te hoesten (en tuurlijk, in dit geval was het misschien handig geweest als ze haar iets meer hadden verteld want nu komt het wel erg rauw op haar dak) en ook haar nieuwe beste vriendin had maar moeten vertellen over haar vorige vriendin(nen). Sorry, nee. Zo werkt dat niet. Leuk dat je mijn vriendin bent, maar ik ga je niet alles vertellen over elk aspect in mijn leven. Misschien uiteindelijk iets meer als de vriendschap langer duurt, maar in een jaar toch zeker weten niet. Sorry hoor.
Plus, ze maakte echt stomme beslissingen. Oh hey, deze jongen ken ik niet. Lekker yolo met hem naar een hotelkamertje. #watkanerfoutgaan #oeps #ohheyniemandweetdatikhierben
Ook haar constante haat jegens Fender zorgde ervoor dat ik met mijn ogen zat te rollen. Meid toch.

Fender vond ik veel interessanter al moet ik zeggen dat ik zijn geweld toch minder vond. Ik snap dat hij, gegeven wat er is gebeurd niet heel lekker is, maar dat geeft hem nog steeds geen groene kaart om mensen te wurgen. Maar verder wel een interessante karakter, al had ik net als bij Linne dat ik mijn ogen aan het rollen was vanwege hoe hij tegen Linne deed.
Ik vond het wel super hoe goed hij was met muziek en hoe hij gewoon weer verder moet gaan. Ik had graag hem horen spelen in het echt.

En later komen we ook achter dingen van Kate en Lucas en ik gooide ze op de stapel met karakters die ik al niet erg mocht. 😛

Het hele room service en hoe een mysterieus iemand het had voorzien op de vriendengroep, wauw, dat was gewoon superspannend. Ook fijn, nou ja, je weet wat ik bedoel, dat de schrijfster diegene zijn POV er ook bij gooide zodat je een beeld krijg van deze persoon. Maar dan wel zo dat je niet kan raden wie het is.

Ook leuk vond ik de dagboekstukjes die in het boek stonden, Isoldes dagboek en we zien dat het niet erg lekker met haar ging, niet voor en niet na wat er is gebeurd.

Wat is er nou gebeurd een jaar geleden? Nou blijkbaar is Isolde uitgedaagd om een balk in een gebouw te beklimmen… terwijl ze dronken was.. en onstabiel vanwege zekere dingen die we later in het boek lezen en natuurlijk is het in de midden van de nacht. Natuurlijk zegt madam geen nee en klimt ze gewoon omhoog. Vervolgens wordt ze afgeleidt en gaat ze head-first een glasplaat in. Auw. Maar ja, ik zat ook wel met mijn ogen te rollen. Ja, ik ben ook puber geweest hoor, en ik heb ook mijn fair share of dingen gedaan die misschien niet goed waren, maar ik zou nooit in mijn hoofd zijn opgekomen om op een balk te klimmen (aangezien ik toen geen alcohol dronk, ja er bestaan pubers die dat doen, dus gewoon normaal klimmen) in het pikkedonker. Sorry naar mijn vrienden maar ik riskeer mijn hagje niet, voor niemand. Dus ja. Ik moet wel eerlijk zeggen dat gegeven alles wat we lezen ik iets veel ergers had verwacht, want de vriendengroep doet wel ergggg schuldig en laten het klinken alsof ze haar best hard hebben behandeld en zo en dat ze daardoor ergens in de mist is gegaan.
Ook moet ik zeggen dat ik het jammer vond hoe Isolde reageerde. Sorry hoor, maar als iemand waar ik van hou in stukjes ligt en ik diegene weer voor het eerst zie met littekens en een oog minder? Dan zou ik zeker schrikken. Ik zou het net als Fender wel proberen om het niet té opvallend te maken, maar schrikken is gewoon normaal. Mijn man vertelde me zelfs dat zijn reactie nog erger zou zijn, maar dat hij er niks aan kan doen, en dat snap ik ook wel. Je schrikt gewoon. Het is ook heftig. En wat daarna gebeurde met Kate en Fender? Goh, misschien was het innig, misschien zochten ze gewoon comfort bij elkaar? Gegeven Fender had het niks te maken met liefde.

De twists en OMG wat??? bij het einde, wel ik kan je eerlijk zeggen die zag ik niet aankomen. Wauw, ik vind het heerlijk als een schrijver dit kan doen, een lekkere twist maken en je echt HOLY CRAP doen uitroepen terwijl je leest, wat er met mij gebeurde. Ik vond het echt geweldig gedaan en het maakte het boek meteen nog beter. Het gaf meteen een heel ander beeld op zekere situaties.

Al met al, ondanks wat dingetjes, had ik toch veel plezier met het lezen van het boek. Het was razend spannend en de twists en turns maakte het nog veel en veel beter. Ik zou het boek ook zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: