Review for Op zoek naar de blauwe wortel: de beroepen

Review for Op zoek naar de blauwe wortel: de beroepen

Op zoek naar de Blauwe Wortel: de beroepen, Sebastien Telleschi, Bunnies, Chaos, Firetrucks, Searching, CarrotsEen heerlijk konijnegrappig boek, kun jij de blauwe wortel vinden?

Ik zag dit megaboek bij de bibliotheek, alleen al vanwege de grote was ik enorm geinteresseerd. Maar toen keek ik naar de cover en las de blurb, en toen wilde ik hem maar al te graag lezen (wat ik al een beetje deed in de bibliotheek). Toen mijn man thuiskwam en het boek zag ging hij meteen op een plaat de blauwe wortel zoeken, ja hij is ook fan. Ik ben ook zeker van plan om het eerste boek eens te zoeken.

Dit boek gaat over een hol vol konijnen, een chaotisch hol. En de konijnen zijn enorm fan van de blauwe wortel, een magische en mysterieuze wortel die niet de standaard kleur is. Maar de konijnen kunnen hem nooit vinden hoe hard ze ook zoeken. En daarom worden wij, de lezer ingeschakeld, kunnen wij hem wel vinden in de enorme chaos van de konijnen?

Het boek heeft ook nog een thema, namelijk beroepen. We lezen en zien hoe het gaat op het veld, in het ziekenhuis, in een kroeg/muziektent, op school, en meer. Ik vond het erg leuk om te zien wat voor beroepen de konijnen doen.

Naast dat je de blauwe wortel moet zoeken is er genoeg te zien op de platen zelf. Soms moest ik mezelf herinneren dat ik op zoek was naar een wortel, want echt er gebeurt zoveel op de platen dat je soms helemaal op gaat in de platen. Je zult je echt niet vervelen terwijl je dit boek leest/bekijkt. Oh, en naast dat je dus de wortel hebt, en zoveel leuke chaos dat je niet kan stoppen met kijken, mag je ook nog eens zoeken naar zekere konijnen. Ja, daar kom je aan het einde achter, iets wat ietwat jammer is wat ik had nou niet zoveel zin om nog eens terug te gaan. Beter zou zijn geweest deze karakters aan het begin te zetten.

Er zijn ook pagina’s met tekst wat ik erg leuk vind, want vaak heb je bij zoekboeken niet superveel tekst en krijg je alleen maar een klein raampje met iets van tekst. In deze teksten lees je alles over de konijnen en wat er op de platen aan de poot is.

Oh, en kijk ook zeker op de gewone illustraties want soms zit daar ook een zeker worteltje verstopt.

De illustraties zijn geweldig leuk. Er zijn bergen details, echt je kunt je volgens mij uren kijken en nog steeds nieuwe dingen vinden.

Al met al, aanrader! Je zult je niet vervelen, die konijnen doen van alles en het is allemaal erg chaotisch (maar een leuk soort chaos).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: