Review for Koning Roe 2 – De vloek van de mummie

Review for Koning Roe 2 – De vloek van de mummie

Koning Roe 2 - De vloek van het mummiegoud , Blue Cover, Children's Book, Adam Stower, Yellow Letters, Beard, CrownKoning (of is het koningin) Roe en Ben zijn weer terug. Ditmaal… mummies, vloeken, en schattige meisjes?

Ik keek al zo lang uit naar dit boek, het eerste deel was gewoonweg heerlijk en ik wilde meer. Meer Roe, meer uitvindingen, meer Ben en zijn leuke familie. Nu een jaar later kan ik eindelijk het tweede deel lezen. Hopelijk komen er meer avonturen in deze hilarische serie want ik heb na dit boek nog steeds niet genoeg.

Het boek begint als de zomervakantie eindigt en een nieuw schooljaar begint. Ben heeft er niet al te veel zin in, vooral niet omdat hij ook bij een club moet. Dat is echt iets typisch Engels volgens mij. Ik heb op de basisschool nooit clubs gehad, en ook op de middelbare waren er niet echt clubs. Ja, je had de schoolkrant, iets met sport, misschien toneel, maar dat was het wel. Ik vind het dus altijd leuk om te zien wat voor clubs er zijn op scholen in het buitenland, en ik moet zeggen ik lag dubbel om degene die we in dit boek zien op het prikbord. Ik zou ze zo allemaal joinen, gewoon omdat ze erg leuk klinken.

Ben gaat naar de geschiedenisclub waar een nieuwe leraar en zijn groepje schattige meisjes nu lid van zijn. Ik had al meteen een slecht voorgevoel bij deze leraar en zijn schattige meisjes, de leraar was gewoon net ietsje té absurd + zijn verhalen klonken als de grootste leugens. De meisjes waren net ietsje té meisjesachtig. Ik zal verder niks verklappen, maar OMG toen we achter de waarheid kwamen, wat super hoe dat werd geschreven. Ik zat eerst OMG te zeggen en daarna lag ik dubbel.

Ik vond het erg leuk dat Bens moeder een nieuwe baan heeft, en dat ze werkt bij een museum! Waar ze een gloednieuwe collectie mag beschermen want er is een bende actief en ze willen natuurlijk niet dat de grote nieuwe schatten worden gestolen.
Het betekende wel dat moeders nu geen eten ging maken… en dat vaders dat deed. Wel, ik kan je vertellen, sommige mensen moeten niet koken. Bens vader is er een van. Wat een bende maakt die gast van alles. Het verbaasde me dat het huis aan het einde van het boek nog bestond. Dat is hoe erg het was.

Met elke pagina werd het boek steeds spannender en ik vond Roe en Bens plannen om de boeven te vangen echt briljant. Ik had ergens een beetje medelijden met de boeven, een heel klein beetje hoor, niet veel. Uiteindelijk was er zelfs een onverwachte hulp uit een duistere hoek, en ik lag gewoon dubbel. Heerlijk!

Oh, en natuurlijk zit het boek weer vol met Roes uitvindingen en wauw, zij heeft echt top ideeën. Ik zou best haar vriendin willen zijn. Samen door het bos heen gaan, allerlei dingen uitproberen (al hoef ik niet die schoenen want ik heb hoogtevrees). Ik kan me echt voorstellen dat Ben liever ook bij haar de hele dag is dan steeds naar school te moeten.

En ik kan natuurlijk de geweldige en grappige illustraties niet vergeten. Die zijn te vinden op bijna elke pagina en ik vond het heerlijk om ze te zien. Ze maakten het verhaal nog beter en nog grappiger.

Ja, ik zou dit boek aanraden. Wat een avontuur, wat veel hilariteit, en ik moet echt meer weten over Roe want we komen steeds een stukje meer over haar te weten (al vraag ik me af wat haar echte verhaal is). Ik kan zeker niet wachten op meer avonturen!

One thought on “Review for Koning Roe 2 – De vloek van de mummie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: