Review for Instagirl

Review for Instagirl

Een leuk en spannend boek over een meid die na een scheiding van haar ouders besluit alles radicaal om te gooien en zo in de klauwen valt van het nieuwe popu meisje in haar klas.

We zien hoe Isi naar Easy gaat en niks meer eet, haar gezicht volplamuurt met make-up, hoe ze verschillende dingen doen die ze eigenlijk niets vindt maar toch gewoon doet. Ik vond het erg verdrietig om haar zo weg te zien vallen. Steeds verder, maar af en toe zag je toch weer de Isi terug van het begin. Een leuke en lieve meid met een schattig konijntje en een talent voor feestjes gooien.
Ik was dan ook dolgelukkig met het einde, het is jammer dat het zo ver heeft moeten komen en dat het dus echt mis moest gaan zoals wel vaker in dit soort boeken. Blijkbaar leren kinderen het anders niet? Eh..

Ik vond het dan wel fantastisch dat haar vrienden en de jongen die haar leuk vindt (en zij hem trouwens) toch altijd er voor haar zijn, toch proberen haar te helpen, toch willen zorgen dat ze weer terug op haar voetjes komt. Superlief en dus was ik constant aan het hopen dat ze weer terug zou komen.
Ook trouwens de anderen in de klas waren geweldig. Want Kim deed iets verschrikkelijks maar de vrienden en klasgenoten van Isi maakten het weer iets helemaal anders. Iets wat positiever was.

Ik heb weinig goeds voor de ouders. Hallo, jullie besluiten maar gewoon uit elkaar te gaan zonder echt het te laten weten aan je kind, praat met haar. Neem haar apart en vertel het dan rustig. Want nu kwam het, voor mij en dus ook blijkbaar Isi, echt over alsof ze totaal niet om haar gevoelens gaven. Mams heeft maar een nieuw vriendje meteen na pa weg is. En dat vriendje doet iets onwijs doms. Tuurlijk vond ik het sneu voor de ouders dat hun kind zo afkwakkelde, maar als jullie misschien iets beter jullie best hadden gedaan was dit niet gebeurd.

We komen uiteindelijk nog steeds niet superveel te weet over Kim. Want zoals je al vanaf het begin kan raden (of in ieder geval ik) is zij voornamelijk goed in leugens vertellen. Gelukkig zien we aan het einde haar echte situatie en OMG ik moest lachen om wat Matteo zei tegen die mensen. Dit wordt een leuk gesprek en ik zou er graag bij zijn geweest. 😛 Ik hoop wel dat ze nu alle hulp krijgt want ze is niet gezond bezig.

Een erg interessant boek dus over peerpressure, vriendschap, social media (en dat niet alles is wat het lijkt), scheiding, en romantiek. Ik vond het leuk om te lezen en ik zou hem zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: