Review for Iedereen telt

Review for Iedereen telt

Iedereen telt, Kristin Roskifte, Search-Find-Book, Colourful, People, Heads, SignsEen leuk tel en zoek boek!

Ik zag dit grote boek bij de bibliotheek en hij moest gewoon mee. Een boek met allerlei mensen? Een zoek boek? Goed, dat vind ik altijd leuk! En deze zag er erg kleurrijk uit.

In het begin gaan we nog een poppetje per keer omhoog maar zodra de nummers hoger (rond de 30) worden wordt het anders gedaan, dan gaat het per x (10/15 of meer) omhoog. Je hebt dus niet alleen een zoekelement maar ook een telelement. Erg leuk.

Het was erg leuk om te zien wat de poppetjes allemaal doen en waar we allemaal een glimps van krijgen. Van scholen en schoolpleinen met spelende kinderen tot een concert en een gevangenis. Ik vond het erg leuk om te zien wat er in elke plaat gebeurde al moet ik zeggen dat ik het soms wel ietwat saai vond omdat er zoveel meer gebeurde en je maar een aantal dingen (die soms echt onmogelijk waren om te vinden want het was vaak gebaseerd op houding of gezichtsuitdrukking) ging zoeken.

Het boek werd op punten ook wel erg duister. Dingen zoals: “Een van hen zal binnenkort gewond raken.” of “Niemand ziet dat er een misdrijf wordt gepleegd.” of “Een van hen zal zo meteen vallen en zich pijn doen.” Ik moet zeggen dat, omdat er nou niet veel te zoeken was op punten ik dus uit ging kijken naar dit soort stukjes. 😛 Toch een beetje spanning in het boek.

Ik vond het alleen erg jammer dat wederom pas aan het einde nog 2 pagina’s zijn (en zelfs een QR code) met nog meer dingen om te zoeken. Ja, sorry hoor, ik heb nu al een tijd aan het boek gespendeerd en ik heb niet veel zin om helemaal opnieuw te beginnen. Leuk dat je meer dingen toevoegde, maar gooi dat aan het begin. Wanneer mensen nog NIET zijn begonnnen en dus nog veel zin hebben. Dit is iets wat ik vaker zie in dit soort boeken en ik snap gewoon niet de gedachtegang.

Maar ik vond de tekeningen erg leuk en kleurrijk. Ook fijn vond ik dat als er een achtergrond was deze heel simpel was, dingen waren alleen maar blauw omlijnt, niet ingekleurd. Ik vond dat best fijn want ik heb wel eens met zoekboeken dat alles gewoon wegvalt in de achtergrond. Maar hier waren juist de poppetjes de focus. Leuk!

Dus ja, ondanks dat ik teleurgesteld ben over dat er zo weinig te zoeken is en dat er pas aan het einde meer komen wanneer het al te laat is, heb ik toch genoten en ik zou het boek aanraden. En ja, ik zou natuurlijk altijd naar het einde kunnen gaan, maar sommige zoekboeken hebben daar juist eerst de oplossingen! En ik weet hoe mijn hoofd is, dan hoef ik die plaat niet meer te doen want ik onthou wat ik zie voor een tijdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: