Review for Het Orkest

Review for Het Orkest

Het orkest, Chloe Perarnau, search-find book, People, Grass, Clouds, Children's booksNog maar een week te gaan voor een groots concert… maar.. waar zijn de orkestleden?

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat dit een zoekboek was tot ik hem ophaalde bij de bieb. Als ik boeken reserveer bij de bieb kijk ik voornamelijk naar de cover/het onderwerp. Ook bij deze, en gegeven hoe klein de cover was op de site.. dacht ik gewoon dat dit een schattig prentenboekje was. Maar nee, het was beter, het is een zoekboek!

In dit boek moet je op zoek gaan naar het orkest van de dirigent. Ze zijn overal in de wereld van Tokio tot Venetië en het is aan ons, de lezer, om de dirigent te helpen met het zoeken van zijn leden. Elke plaat heeft een kleine tekst (een kaartje van de leden naar de dirigent) met daarin wie er op deze kaart rondlopen en waar we ze misschien kunnen verwachten (wat ik wel jammer vond want het maakte het wel iets te makkelijk op punten). Aangezien wij niet de namen weten van de de verschillende leden, wij weten alleen hoe de mensen die verschillende instrumenten spelen eruitzien, krijgen wij vaak nog een hint in of de kaart of door de dirigent. Ik was er blij mee, al was het natuurlijk ook niet zo moeilijk om ze te vinden. Er zijn niet echt veel andere mensen met een instrument dus je zoekt gewoon naar degene(n) met een instrument, controleert het even met de eerste pagina en klaar.

Maar naast het zoeken was het ook leuk om de plaat te bekijken en te zien wat voor rare wezens er af en toe op staan, maar ook om te zien wat mensen nou allemaal doen in een stad/land, en wat voor leuks er bij winkels te vinden is. Ik had zeker net zoveel plezier in het kijken naar de platen als dat ik dat had met zoeken.

Ik moet zeggen dat ik wel ietwat medelijden had met de dirigent. Die arme man is helemaal in de stress omdat al zijn orkestleden maar hebben besloten op vakantie te gaan. Je zou toch zeggen dat die leden ook weten dat ze een concert hebben en op tijd thuis zijn.

De tekeningen waren erg leuk. De proporties klopten niet, maar dat vond ik juist leuk en dat maakte het ook speciaal.

Al met al, ben je op zoek naar een leuk zoekboek? Hou je van verre landen? Van muziek? Dan moet je echt dit boek gaan proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: