Review for Foeksia en de Bezembus

Review for Foeksia en de Bezembus

Foeksia, Foeksia en de Bezembus, Paul van Loon, Saskia Halfmouw, Nightsky, Brooms, Flying, Moon, Bats, Blue, Girls, TeacherDe miniheksjes gaan op schoolreisje!

Het was echt belachelijk moeilijk dit boek in de boekenwinkels en winkels met tijdschriften/boeken te vinden. Uiteindelijk had de bibliotheek hem vorige week en toen heb ik hem daar maar vandaan gehaald. Wel jammer want ik wil hem graag in mijn collectie hebben.

De meisjes en juf Minuul gaan op schoolreisje, naar de Hekseling (jjjjaaaa, de Efteling, alleen nu voor heksen! Efteling, misschien iets voor Halloween om je naam even te veranderen hierin, alleen zou ik dan aanraden geen trollen te gebruiken als wachters of hulpen). Het was erg leuk om te zien hoe de meiden met een bus van bezems er heen reisde en wat ze allemaal meemaakten in het park. En dat is nogal wat! Foeksia moet zelfs helpen omdat er wat spannende dingen gebeuren.

Ik lag dubbel vanwege Juf Minuul en de trollen. Hoe ze nog steeds bang waren voor haar, al kwam het later toch nog haar in de kont bijten. 😛

Ik ben blij dat Foeksia voor haar vriendinnen opkwam en de pestkopjes even liet merken dat ze niet blij was als ze dingen deden. Goed zo Foeksia! Laat ze maar zien hoe goed je bent.

Oh en leuk dat de miniheksjes hetzelfde doen als alle kinderen wanneer ze van een reisje terugkomen. Haha, het bracht zeker wat nostalgie voor mij omdat het me deed denken aan al die schoolreisjes die ik had als kind. Super! Ik had ook graag gewenst dat ik op een bezemsteel kon vliegen want ik werd altijd wagenziek. Dit zou een oplossing zijn geweest.

Ik vond Kwark alleen strontvervelend. Ik snap dat hij bezorgd is om zijn meisje en dat hij haar het liefst bij hem wil houden. Maar kom op zeg, je mag wel een beetje normaler doen. Ook op het einde, daar zat ik gewoon mijn ogen te rollen om hoe overdreven hij reageerde. Ik weet niet wat er met hem is, maar Foeksia gaat toch wel vaker ergens heen? En daar geeft hij toch heel wat minder om dus wat is er nou speciaal aan een schoolreisje?

En natuurlijk moet ik ook de geweldig lieve en leuke illustraties niet vergeten door Saskia Halfmouw.

Een aanrader! Leuk om te lezen, ik heb lekker gelachen, en nog wat nostalgie gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: