Review for Dolfje ontvoerd!

Review for Dolfje ontvoerd!

Dolfje Ontvoerd, Dolfje Weerwolfje, Werewolves, Car, Moon, Children's Book, Paul van Loon, Hugo van LookEen heerlijk spannend weerwolfavontuur met magie, ontvoeringen, familie en meer.

Ik was door het dolle heen toen ik zag dat er weer een nieuwe Dolfje aan zou komen, en toen begon het lange wachten op het boek. 😛 En toen had ik hem eindelijk… vergat ik hem weer. Echt, vraag me niet waar mijn hoofd af en toe is.

In dit boek gaan we van alles meemaken. Dolfje wordt door een stel gemene (maar erg nette uitziende mannen) ontvoerd. We komen er al snel achter dat zijn ouders erachter zitten. Ja. Echt, zijn ouders. Nee, niet Timmies ouders, Dolfjes echte echte ouders. En wat een stel zijn dat zeg. De vader zag er nog uit als Dolfje (alleen dan oud en dik) maar de moeder? Ik zag geen enkele familieovereenkomst daar wat wel apart was. Ach dat heb je soms met families. 😛
Waarom ze Dolfje, na al die jaren, opeens hebben ontvoerd. Tja, daar komen we al snel achter… ze willen namelijk Dolfje ontweerwolven.

Het is aan Timmie, zijn ouders, Leo, en opa om Dolfje te helpen. Ik lag dubbel om het idee van Timmies ouders en wat ze van plan waren. Het is een geweldig idee en je moet er maar opkomen. Ik moest vooral lachen dat vaders totaal geen idee had waarom zijn vrouw opeens de krant moest lezen, en moeders probeerde dit uit te leggen… en het eindigde met Noura die het maar uitlegde voordat vaders het enigszins snapte.

We zien nu van twee kanten het verhaal. Vanuit Timmies ouders/Timmie en vanuit Dolfje terwijl hij opgesloten zit en strafregels moet schrijven (ja echt).

Ik vond het super leuk om het plan in actie te zien gaan en natuurlijk ook super dat we wat meer over Dolfje te weet komen, over zijn familie, over zijn achtergrond en hoe opa de beslissing had genomen om Dolfje bij Timmies familie neer te zetten. Ik was echt heel blij want ik heb altijd al meer willen weten over Dolfjes familie.

En dan is er ook nog iemand die op punten een slechterik bleek te zijn, maar ik weet zeker dat je gevoelens, net als mijne op een gegeven moment verandert. Ik vond haar erg goed geschreven en ik hoop dat we haar ooit nog eens gaan zien.

Natuurlijk zijn er weer geweldige illustraties die het verhaal nog leuker/spannender/beter maken. Echt toppie!

Wel, ik kan niet wachten op het volgende boek en het volgende avontuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: