Review for De grote monster atlas

Review for De grote monster atlas

De Grote Monster Atlas, Colourful, Black background, Federica Magrin, Laura Brenlla, Monsters, Children's Books, Yellow TextOntmoet Van Helsing (ja, die) en gaat op zoek naar de monsters klein en groot door de hele wereld.

Ik vond het boek er al superleuk uitzien en de blurb klonk ook super. Ik ben nog steeds op zoek naar leuke Halloween boeken die net niet té horror zijn. Ja, ik wil ook horror hoor, maar soms wil ik even wat rustigers.

Het boek begint met een introductie door Van Helsing. Ja, die Van Helsing. Ik vind het heerlijk om te zien hoe elk boek weer een andere Van Helsing heeft. Bij sommige ziet hij er echt uit als een stoere vampierjager, maar bij andere ziet hij er uit als een gewone man. Erg leuk. Van Helsing legt ons iets uit over de monsters en dan wenst hij ons geluk.

Vanaf dat punt krijgen we verschillende werelddelen te zien en wat er op deze werelddelen zoal te vinden is. Van Big Foot tot Yeti tot vampiers in verschillende maten tot spoken, maar ook mythische wezens uit Griekenland verschijnen in dit boek en krijgen zelfs een heel stuk voor zichzelf.

Het boek is erg leuk geschreven en ik vond het leuk dat sommige wezens net iets meer van de spotlight kregen.

Ook de illustraties die in veelvoud in het boek te vinden zijn waren erg leuk. Ik vond de stijl erg passend bij de schrijfstijl.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan iedereen geinteresseerd in monsters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: