Review for De boekenbus

Review for De boekenbus

Tineke meirink, poems, bus, people, wheels, colourful letters,De boekenbus, Rian Visser, Een heerlijk boek met versjes over het verkeer en vervoersmiddelen.

Ik wilde dit boek voor de Kinderboekenweek en ik had hem dan ook al iets voor die tijd gereserveerd staan bij de bibliotheek. Helaas heeft het dus tot vorige week geduurd voordat ze hem eindelijk hadden voor mij. Een beetje té laat. 😛 Maar ach ik had nog steeds net zoveel zin om hem te lezen.

Ik heb ook echt genoten van het boek. Allerlei superleuke versjes over het verkeer en vervoersmiddelen. Van de benenwagen tot een eigen voertuig maken tot een telversje tot heel veel meer. Ook de boekenbus, ja die van de titel, komt voor. En wel als eerste. Ik moet zeggen dat ik die het leukste vond, ik lag dubbel om wat iedereen van verschillende beroepen nou had te zeggen over het kapotte wiel.

Ik vond het erg leuk dat er dus ook interactieve versjes waren, ik had er graag nog meer gezien. Vooral het bewegingsversje vond ik top, en ja ik heb meegedaan! Ik kon het gewoon niet laten.

Elk versje heeft ook een foto met daarop vaak iets getekend/gecreeerd. Ik hou ervan als mensen foto’s nemen en daar hun eigen creatie en creativiteit aan toe voegen. Ik vond het wel jammer dat ze soms werden hergebruikt (op 1 pagina zag je dan de foto zonder tekening en op de volgende zag je de foto dus weer maar nu met tekening).

Al met al, dit was echt een heel erg leuk versjesboek, ik heb gelachen, bewogen, geteld, en gegiecheld. Ik zou hem zeker aanraden, ik weet zeker dat kinderen dit boek helemaal geweldig zullen vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: