Review for 3PAK 2019

Review for 3PAK 2019

Een nieuwe Jongerenweek en een nieuwe 3PAK.


Ja, na twee jaren van meh 3PAKs was ik wel even bezorgd of ik deze leuk zou zijn. Maar met Margje Woodrow en Karin Amatmoekrim moest het toch wel goed zijn? Zo snel als ik kon heb ik op de eerste dag naar het boek gezocht, en dan nu heb ik hem eindelijk gelezen. Ik moet zeggen, het was erg leuk. De twee schrijfsters waar ik naar uitkeek hebben niet teleurgesteld, en de nieuwe schrijver.. tja, dat was het enige verhaal wat ik minder vond.

Het eerste verhaal is door Margje Woodrow en rate ik 4 sterren. Ik had het graag wat hoger willen raten maar ik vond het einde toch net iets jammer. Ik had net iets meer verwacht, nu voelt het incompleet. Maar een goed en spannend verhaal over keuzes maken, peerpressure, filmpjes maken en hoe ver moet je daar mee gaan?, en leren je eigen weg in te gaan. Ik vond de hoofdpersoon niet altijd heel OK, maar ik ben toch blij dat ze groeide in dit korte verhaal en ook haar keuzes vond ik uiteindelijk best OK. Ze heeft echt lef laten zien. Ik vond het wel erg sneu voor haar dat ze zulke ouders heeft, ik snap dat je wilt dat je kinderen het beste hebben en een goede toekomst krijgen, maar ze forceren en ongelukkig maken is niet de weg.

Het tweede verhaal is door Joost Klein en rate ik 1 ster. Sorry, ik had echt niks met het verhaal, en soms moest ik stukken herlezen om zeker te weten dat ik een zin had begrepen. Iets met vriendschap? Een vrouw die peuken rookt? Een disco? Mysterieuze dingen door een vriend? Playstation?

Het derde verhaal is door Karin Amatmoekrim en rate ik 4 sterren. Het is blijkbaar een vervolg op Het Gym een boek wat ik jaren geleden heb gelezen en die ik best goed vond. Ik was dus ook erg blij om een vervolg te zien op dit verhaal al weet ik nou niet heel veel meer van het boek zelf. Onze hoofdpersoon is verhuisd en we zien hoe ze op een nieuwe school is en daar probeert weer verder te komen met haar leven. We zien haar verliefd worden op een klasgenote S. en lezen hoe ze uiteindelijk probeert een verhaal te schrijven voor haar. Ik vond het erg leuk dat ze een toren vond en daar een plek maakte, dat zou ik ook doen! Lekker een plekje even weg van al het gedoe, even alleen. Nou wil ik wel erg graag weer Het Gym lezen, misschien eens kijken of een van mijn biebs hem heeft.

Al met al, 3 sterren voor deze 3PAK, ik ben dus erg blij dat na twee meh jaren het weer goed is! Ik zou hem ook zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: