Review for Papatijd

Review for Papatijd

Papatijd, Foxes, Playing, Armchair, Chaos, Picture Book, Marta AltésEen heerlijk boek over tijd, kindertijd en papatijd.

Iedereen die kinderen heeft, voor de klas staat/kinderopvang werkt, of oppas is weet dat kinderen een apart tijdgevoel hebben. Voor kinderen werkt tijd nou gewoon anders en dat zien we in dit boek aan bod komen.

In dit boek zien we hoe een single vader zijn twee heel ondeugende en soms stoute vosjes probeert op te voeden. Hoe zij tijd zien en hoe vaders dat ziet. Zoals je misschien kan voorstellen vaders ziet het heel anders. Hij probeert op tijd naar school te komen, maar de kinderen zien juist mogelijkheden om nog even vrienden te vinden, in plassen te springen, en meer, want er is gewoon tijd volgens ze. Ook later op een feestje. Voor de kinderen begint die pas, terwijl vaders alweer moet rennen (met de kinderen onder zijn armen omdat zij vinden dat er best nog wel tijd is voor iets anders) om ergens op tijd te komen (en nee hij redt het niet). En zo zijn er meer situaties op de dag dat je ziet dat de tijd heel anders is voor de kinderen en de vader.

Het einde is superzoet en ik vond het erg lief! Wat leuk om het gezin zo samen te zien komen. Even een momentje van rust, en van iets heel leuks.

Ik moet zeggen dat ik de kinderen soms ietwat té ondeugend/vervelend vond. Ja, voor jullie werkt de tijd anders, maar jullie kunnen ook zien dat papa zijn best doen en jullie hadden best even lief kunnen zijn als je ziet dat hij haast heeft.

De illustraties waren echt super. Leuk en kleurrijk, maar ook heel zoet. Arme vader hoor, ik moest, ondanks dat het ook natuurlijk zielig was voor hem, toch even lachen toen hij in die stoel zat en zijn ogen gewoon helemaal leeg waren. 😛

Dus ja, ondanks de ietwat vervelende vosjes, toch een superleuk boek over tijd en hoe dat verschillend werkt voor kinderen en ouders. Ik weet zeker dat zowel ouders als kinderen het erg leuk zullen vinden en het heel herkenbaar is voor ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: