Review for Castigo (Moederkillers #1)

Review for Castigo (Moederkillers #1)

Castigo, Zidrou, Black, Orange Hair, Afraid, Graphic Novel, MoederkillersEen groepje meiden, de Nonnies, besluiten hun moeders te straffen… alleen gaat het al snel gruwelijk mis.

In het begin zien we de meiden steeds naar een geheime kamer gaan om daar lekker te roken, te eten, en te kletsen. Even weg van al het gedoe. Ondertussen zien we dat ze vaak botsen met hun ouders. Valentine is ongelukkig met haar moeder voor verschillende redenen, Toronto is niet blij met de vriendin van haar moeder, Marie’s moeder lijkt het erg fijn te vinden om haar dochter spruitjes te voeren (wat ik enerzijds apart vond, als je kind het nou echt niet lekker vindt kun je toch iets van moeite doen om iets lekkers te maken), Anggun wil graag zonder hoofddoekje leven maar mag dit niet van haar moeder, en dan Beatriz dit meisje heeft maar een arm en een moeder die haar nog steeds op punten behandelt als een kind en niet een meid van 15. Op een gegeven moment komt er een site op de laptop tijdens een van de pauzes in de geheime kamer en de meiden besluiten het te doen.

Wauw, dit was heftig zeg, al had ik geen enkele medelijden met die meiden, wel medelijden met die arme moeders dat ze dit soort loeders als kinderen hebben. Ik snap dat het pubers zijn hoor, maar kom op wat een domme wichten. Oh nee, mama doet iets, oh nee. Laten we haar straffen door een vreemde website te vertrouwen want dat is toch een echt tof idee? Goh. Waar ken ik dit idee van denkt aan Hell Girl. Ik vond vooral dat laatste meisje vreselijk wat zij voor straf had bedacht. Um, sorry ja je moeder heeft medicijnen genomen tijdens de zwangerschap, maar heeft ze dat gedaan door een verslaving of omdat ze het van de dokter moest en er een risico was? En dan laat je maar door een slechterik ook haar arm er af halen???????? WTFFFFFF….En die laatste moeder, nou ik hoop dat ze het kunnen tegenhouden want anders….

En nogmaals, ik snap dat het pubers zijn. Ik snap dat ze vaak niet de consequenties een twee drie zien, ik ben zelf ook puber geweest. Maar ik snap gewoon niet hoe deze meiden zo iets gemeens kunnen doen tegen hun moeder. De enige ouder die ze nog hebben want ze hebben allen geen vaders. Goed, Toronto heeft in die zin nog een extra moeder, maar gegeven de spanning tussen haar en haar moeder/vriendin is dat nou niet echt geweldig. Het blijven toch je ouders. Ze halen het bloed onder je nagels ja, maar het is nou niet zo dat je ze even kan inwisselen.

Redelijke art en goed het verhaal is ook nog gewoon lekker spannend. Nou wens ik dat ik nog wat plek had gehad om ook het tweede deel mee te nemen. Ach ja, 3 weekjes wachten. Geen probleem.. Toch? Toch?????

Ik zou het zeker wel aanraden ook omdat het erg spannend is en de slechterik echt een creep is. Echt zo’n type dat je niet in een donker steegje wilt zien. Of eigenlijk, nergens. 😛 Ik ben benieuwd waarom hij deze outfit heeft gekozen. De meiden zijn jammer ja, maar je zult toch hopen voor ze dat ze het kunnen tegenhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: