Review for Waar is de luiaard?

Review for Waar is de luiaard?

Waar is de luiaard?, Andy Rowland, Sloth, Children's Book, Colourful, TravellingKun jij de luiaard en haar vriendjes vinden in dit leuke en kleurrijke boek?

Ik ben een groot fan van zoekboeken, Wally vond ik vroeger al erg leuk en ik ben blij dat er nog meer soorten bij zijn gekomen. Nu hebben we een schattige luiaard die lekker op reis gaat door de wereld en haar vrienden meeneemt. Wij mogen ze zoeken in geweldig mooie geillustreerde platen waar je gewoon dingen blijft vinden naast de luiaards. Soms zie je dingen gebeuren die je aan het lachen maken, soms zie je dingen waar je toch even je hoofd bij krabt omdat je je afvraagt hoe iemand daar is opgekomen. 😛

Ik vond de beschrijvingen bij elk zoekplaatje erg leuk!

Ik had veel plezier in het zien waar de luiaarden nu weer heen zouden gaan. Ze gaan echt overal heen. Van Nederland zwaait met vlaggetje naar Frankrijk en naar Italië (yes, Venetië!), Egypte, Japan, en nog veel meer landen komen aan bod. Super om te zien dat ze echt overal heen gaan en overal een leuke tijd hebben.

Er had wel iets meer dynamiek in de karakters mogen zitten, op een gegeven moment werd het makkelijk om ze te vinden omdat ze altijd dezelfde pose hebben. Frits leest altijd, Ronnie heeft altijd zijn pootje op een bepaalde manier, Levi slaapt. Ik snap dat ze het misschien makkelijk willen houden, maar het had van mij toch wel een tikje meer uitdagend gemogen.

Ik vond het wel jammer dat de checklist (met extra zoekopdrachtjes) aan het einde bij de oplossingen stonden. Ik kwam daar wel vroeg achter omdat ik nieuwsgierig was naar de eindpagina’s en of die net zulke leuke dingen hadden als de voorpagina’s. Ik had die veel liever op de pagina zelf gezien, nu moest ik, als ik dat wilde, terugflippen naar het einde, mezelf niet spoilen voor de luiaards en dan zoeken naar de dingen die je moest vinden. Ik heb dit na een tijdje gewoon maar opgegeven omdat ik me toch onbewust spoilerde waar de luiaards zaten. En sure, ik had gewoon eerst de luiaards kunnen vinden, maar ik vond het toch leuk om nog wat extras te hebben terwijl ik deze zocht.

Ook snap ik niet zo goed waarom, we leven immers in 2019, de namen van karakters moeten worden veranderd. Ik kan me dit voorstellen als het 200 jaar geleden was, maar nu zijn de originele namen best normaal. En misschien zelfs normaler dan sommige vreemde namen die mensen hun kinderen geven deze tijd. Ja, in Nederland.

Ik zou dit boek zeker wel aanraden, een paar jammere dingetje, maar verder echt super om te lezen. Leuke tekenstijl, lekker veel kleurtjes en hilarische situaties (kun jij ze allemaal vinden?).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: