Review for Vivianne Voetbalt boek 1-3

Review for Vivianne Voetbalt boek 1-3

Vivianne Voetbalt, Joke Reijnders, De verdwenen voetballen, Girl, Soccer, Red White Outfit, Blue, Green, Cover, Vivianne voetbalt is een leuke voetbalserie voor kinderen met een sterke hoofdpersoon, veel voetbal (natuurlijk), maar ook een vleugje mysterie.

Ik heb al een tijdje geleden de eerdere boeken gelezen maar ik besloot nu maar eens voor mijn blog om deze drie reviews samen te voegen en ze te posten nadat ik zojuist het derde deel heb gelezen. Immers het is genoeg tekst dat het kan. 😛

Boek 1: De verdwenen voetballen: : Leuk dat het volgens de titel over de verdwenen voetballen gaat, terwijl die pas aan het einde worden gestolen. 😛 Voor de rest worden eigenlijk alleen hesjes en pionnen gejat. Verder wel een leuk boek, alleen vond ik Freek gewoon onuitstaanbar, jeetje man, en dan ben je trainer. Ondertussen denk je dus dat er een scout zit, en vergeet je je hele team omdat je eentje wil promoten. Sorry hoor, maar denk je nou echt dat die scout niet Robins acties zou zien als hij niet steeds alles krijgt? Ik vond het maar sneu.
En dan dat einde, gossie, natuurlijk. rolt met haar ogen Hemeltje wat een toeval. Sorry, maar dat was echt net ietsje té van het goede. Maar ach, verder wel een leuk boek, met veel voetbaltruukjes, wedstrijden, en trainingen.

Een voetbalveld vol schapen, sheep, children's books, Blue, Grass, Red White Outfit, Sheep, Joke Reijnders, Vivianne Voetbalt, SoccerBoek 2: Een voetbalveld vol schapen: : Het tweede Vivianne voetbalt boek, ditmaal weer wat mysterie als Viviannes beste vriendin/buurvrouw een dierenopvang opent en bedreigingen krijgt. Het was best leuk om te lezen, al vond ik het wel sneu hoe de twee broers zich gedroegen, dan ben je een volwassen vent en gedraag je je als een puber. 😐 Ik snap dat Louise/Louisa er dus wat jonger uitziet, maar sorry, ik denk toch echt niet dat ze lijkt op een twintiger of zelfs jonger. Dat is namelijk hoe ze wordt getekend. Ik had in het vorige boek ook al dat ik zocht naar deze vrouw, en toen erachter kwam dat ze dus die jonge vrouw was.
Wie de bedreigingen stuurde? Erg leuk om dat uit te vinden. De selectie? Ook leuk voor ons trio, al was ik het met ze eens dat iedereen wel erg te ver ging met dingen. Ja, die selectie is belangrijk, maar kom op zeg. Die kinderen hebben al genoeg stress.

Een spannende wedstrijd in het buitenland, Hug, Colourful outfits, Grass, Soccer, Children's Books, Vivianne Voetbalt, Sports, France, Children's Books, Joke ReijndersBoek 3: Een spannende wedstrijd in het buitenland: : Een nieuw deel in de Vivianne voetbalt serie en ik was erg gretig om deze te lezen. Ik vond de andere boeken ook best aardig en leuk en ik keek wel uit naar wat extra mysterie, ditmaal in Frankrijk. Al wist ik al vrij snel wie de schuldige was en waarom de politie steeds opdook. Maar ja, ik ben dan ook wat ouder dan de kinderen voor wie dit boek is gemaakt, al vraag ik me wel af, zou Mehsi van 10 jaar oud het al hebben geweten? Mm, mij kennende, ja. 😛
Yara was gewoon strontvervelend. Later komen we er wel achter wat er aan de hand is, maar sorry, veel te laat voor mij. Tuurlijk had ik wel medelijden met haar, maar ik had liever dit hele gedoe in het midden zien gebeuren, nu kwam het ook nog eens in de knel met het hele politiegebeuren.
En ik vond het hilarisch dat, toen er een agent verscheen, Yara dacht dat haar pappie de cel in moest. Wat? Meidje toch…. Hoe oud ben je nu eigenlijk dat je daar meteen als eerste aan denkt? En ik lag dubbel dat de agent zo serieus was tegen Vivianne toen die vaas in haar tas werd gevonden. Sprekend over dat, die illustratie? OMG, hoe past er nog iets anders in haar tas? Waar zijn al haar andere spullen? *proest* Maar verder wel erg leuk en spannend en ik blijf erbij dat de wedstrijden en de trainingen geweldig zijn geschreven, het is net alsof je er echt bij bent, zittend in de tribune. Superleuk.

 


En nu is het wachten op de volgende delen want ik wil zeker meer van Vivianne Voetbalt. Kijken wat voor mysterie er nu weer gaat gebeuren en wat het team voor wedstrijden gaat spelen. Ik zou deze serie ook zeker aanraden aan iedereen die interesse heeft in voetbal en het ook leuk vind dat er een meisje als hoofdpersoon is in een voetbalboek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: