Review for Kepler62 Deel 3: De reis

Review for Kepler62 Deel 3: De reis

Kepler62, Blue, White, Space, Floating, Boy, Girl, Children's Books, Kepler62 deel 3, de reis, sci-fiDe reis begint nu echt! Het is tijd om naar Kepler62 te reizen!

Eindelijk, EINDELIJK, was er een deel 3 en deel 4. Ik heb hier al een tijd naar uitgekeken en ik hoop ook echt dat de volgende twee delen iets sneller worden vertaald. Ik heb geen zin om 2 jaar te moeten wachten namelijk, het wordt echt met elk deel steeds spannender en leuker (en ook verdrietiger).

In dit deel gaat onze groep kinderen naar Kepler62, nou ja, eerst moeten ze nog naar de schepen toe die ze daar zullen brengen (en dat brengt natuurlijk stress want ze zullen daar voor jaren en jaren moeten slapen totdat ze eindelijk ergens zullen zijn), maar je snapt wat ik bedoel. 😛 We zien de lancering, we zien hoe ze de aarde zien van een hele andere perspectief dan dat ze gewend zijn, en dan komt het stuk dat ze op aan de ISS4 worden gekoppeld, en dan gaan ze eindelijk op reis.

Het was allemaal vreselijk spannend zeker ook omdat er allerlei mysterieuze dingen gebeuren. Er is een extra capsule, Olivia doet geheimzinnig en heeft een vergadering met twee mensen, datgene wat we zagen in het eerdere boek komt ook nog voorbij, en dan is er nog iets veel spannenders… iets wat mijn hart brak, want daar had niemand op gerekend, niemand had dit verwacht. We zien ook eindelijk Marie weer, en ik vond het wel erg lief van haar dat ze Ari erbij haalde al gingen die twee nog wel kibbelen.

En OMG mijn hart brak gewoon toen we op de pagina kwamen met die gebroken bril die rondvloog in de ruimte omringt door stukjes glas. Wetende dat een schip met al zijn slapende kinderen is geexplodeerd, wetende dat deze kinderen het niet eens voelden, niet eens wisten dat ze dood zouden gaan (wat misschien enerzijds een zegen is, maar toch ook weer niet).

Ik vond de relatie tussen Ari en zijn broertje echt mooi beschreven, die band wordt alleen maar sterker met elk boek lijkt het.

Ik vond de illustraties (nou ja behalve Aris haar) al prachtig in de vorige boeken, maar in dit boek was alles nog prachtiger en af en toe moest ik gewoon even een traantje wegpinken en soms zat ik gewoon een tijdje te kijken naar de illustraties, ik kon niet wegkijken.

Al met al, ik ga maar snel het volgende boek lezen want ik wil weten of de kinderen de planeet zullen bereiken en hoe ze daar zullen overleven. Zal het ze lukken? Wat zullen ze tegenkomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: