Review for Draap

Review for Draap

Draap, Thaïs Vanderheyden, Dragon, Sheep, Green, Flowers, Grass, Children's Book, Picture BookOntmoet Draap, een schaapdraakje (ja, echt) die op zoek gaat naar vriendjes.

Ik kon dit schattige boekje niet laten liggen toen ik hem bij de bibliotheek zag staan met de cover naar mensen toe. Een schaap? Maar ook een draakje? Wat leuk! En hoe is dat zo gekomen (ja, dat soort vragen stel ik)? En hij wil vrienden maken? Ik was nieuwsgierig en ik begon meteen met lezen.

We ontmoeten eerst ons draapje en zien dan vervolgens hoe hij op zoek gaat naar vriendjes. Het lijkt eerst een best hopeloze zaak te worden maar hij ontmoet al snel iemand die heel wat gemeenschappelijk hebben met ons draapje. En nee, ik zal niets verklappen, maar ik moest wel lachen om wat we tegenkomen. Helaas vond ik het wel jammer dat draapje, zelf al bijzonder, zijn oordeel al snel klaar had. Hij noemde ze allemaal raar en dat vond ik toch gemeen van hem.

En ik snap dat het een kinderboek is, maar helaas vond ik de herhaling toch wat jammer. Ik snap dat ze graag allerlei beestjes willen laten zien, maar misschien was het leuker geweest als het bij 2 beestjes was gebleven en dat ze daarna een feestje hadden gegeven en daar de rest hadden ontmoet. Maar ja, ik ben natuurlijk niet de leeftijdsgroep, misschien dat kinderen het wel erg leuk vinden dat er herhaling in zit (nou wil ik graag een tijdmachine om met Mehsi van 3/4 jaar te praten en te vragen wat zij er van vindt :P).

De illustraties waren enorm schattig en ik vond de andere beestjes erg leuk om te zien.

Dus een erg leuk idee, en erg leuk geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: