Review for De jongen die zijn brood knipte

Review for De jongen die zijn brood knipte

 Annemarie van Haeringen, De jongen die zijn brood knipte, Pink, White, Elephant, Scissors, Picture Book, Children's Book, Humour, Wat is jou favoriete speelgoed? Een trein? Een voetbal? Wel de jongen in dit boek heeft als favoriete speelgoed een… ja echt… schaar! En daar doet hij wonderlijke dingen mee.

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen, het riep me! Mehsi lees me! Er is een jongen met een schaar die losgaat op alles!

En ik heb echt genoten van dit boek. We zien wat de jongen allemaal knipt en hij doet het echt goed! Niet alleen korstjes van boterhammen (geef die maar aan mij want ik hou van broodkorstjes) maar ook heggen en huisdieren komen aan het bod. Deze jongen kan echt alles met zijn schaar en ik vond het leuk om te zien wat hij knipte en dat blijkbaar iedereen het helemaal best vond. Ach, ik kan me ook voorstellen hij doet niets wat iets kapot maakt. Goed, misschien het tapijt, op een gegeven moment heb je geen draadjes meer, maar de rest is goed.

Het einde kwam echt helemaal uit het niks (al had ik het misschien kunnen gokken gegeven twee pagina’s) en ik zat helemaal te AWWWWWen toen hij dat deed. Wat was dat zoet zeg, en wat lief! En nee, sorry ik ga niks verklappen alleen dat het echt zoet is, zo zoet dat je voorlopig geen snoep hoeft te eten. 😛

De tekeningen zijn leuk gedaan, ik vond de stijl erg goed bij het verhaal passen (en ook bij het einde).

Ik zou dit boek zeker aanraden. Kinderen zullen het helemaal leuk vinden want je weet hoe vaak ouders je waarschuwen over scharen en deze jongen gaat gewoon helemaal los en doet allerlei leuks ermee zonder dat iemand op zijn vingers tikt. Plus scharen. Kinderen houden van scharen. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: