Review for Bouw je eigen land

Review for Bouw je eigen land

Bouw je eigen land, Flag, Children's Book, Blue, Island, Non-fiction, Interactive, Pieter VandenbrouckeHeb je altijd al je eigen land gewild maar niet geweten waar je moet starten? Lees dan dit boek en kom er achter wat je allemaal moet doen.

Ik kwam dit boek bij toeval tegen bij de bibliotheek. Ik was bijna buiten toen ik een van mijn reserveringen zag staan (maar die nog niemand had klaargelegd) en toen zag ik dit boek ernaast staan. Ik was meteen geinteresseerd, een eigen land maken? Kom maar op! Dat wil ik wel!

Het boek is erg interactief, er is ruimte om van alles op te schrijven, te tekenen, te plakken, wat je maar wilt om je land te creeren. Natuurlijk heb ik van alles in mijn hoofd maar gemaakt want ik ga natuurlijk niet in een boek schrijven of tekenen! Oh nee! Trouwens, het is een bibliotheekboek, dus dan ga ik het 110% zeker niet doen. 😛 Maar ik weet zeker dat er genoeg kinderen zijn met hun eigen boek die het wel gaan doen en ik weet dat die het helemaal geweldig zullen vinden. Maak een plattegrond van je kasteel/paleis, schrijf een volkslied, maak een postzegel, en nog veel meer. Er is van alles te regelen om een land te maken.

Naast je eigen land maken is er ook leuke informatie over verschillende landen met een nadruk op België en Nederland (want het boek is gemaakt in België). Ik vond het wel vreemd dat Nassau met een o (Nassou) werd geschreven, is dat iets Belgisch? Of is het lettertype gewoon apart?
Ik moet wel zeggen dat ik meer interesse had in mijn land maken dan in de informatie bij elk onderwerp.

De tekeningen zijn erg leuk gedaan, erg grappig en perfect passend bij het boek.

Zeker een aanrader want kom op wie wil er nou geen eigen land maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: