Review for Wanhoop

Review for Wanhoop

Eva Burgers heeft weer een heerlijk spannend boek geschreven met dit keer Amsterdam en Parijs in de hoofdrol.

Ik zat al een tijdje te wachten op dit boek, bol.com en andere sites wisten maar niet wanneer het boek eens uit zou komen, en dan eindelijk was er toch een echte datum! Ik ben zo snel mogelijk naar een boekenhandel gegaan om dit boek mee te nemen. En wat was het weer heerlijk. Eva Burgers heeft het weer gedaan, ik kon niet stoppen met lezen en ik vloog er zo door heen. Na anderhalf uur was ik klaar.

Olivia besluit eens wat geweldigs te doen, iets wat niemand van haar verwacht, ze gaat een half jaar naar Parijs te gaan! Ja, echt stoer dat ze het gewoon deed en alles zelf regelde. Ze heeft nog een gelukje dat haar tante toevallig in Parijs woont en dat ze toevallig plek heeft. En heerlijk dat ze in een boekenwinkel gaat werken, maar wel hilarisch dat wederom er plek is.
We zien dat er allerlei spannende dingen gebeuren in en om het huis van de tante, en tja als je dan helemaal alleen zit (want tante is op vakantie) dan ben je natuurlijk niet erg blij ermee. Ik vond het enorm spannend om deze stukken te lezen en het werd ook steeds spannender. En dan heeft ze ook nog eens het gevoel dat iemand haar volgt. OMG. Iemand die haar trouwens al vanaf Amsterdam volgt, is het dezelfde of is het toch iemand anders?

Gelukkig zijn er naast Olivia nog 2 andere meiden bij de boekenwinkel die Nederlands spreken en al vond ik het echt enorm dom dat ze die meiden zonder ze echt te kennen een plek aanbood in het lege huis van haar tante, ik kon het me ook voorstellen. Ik had waarschijnlijk in haar plek hetzelfde gedaan. Ik moet zeggen dat ik Lizzie echt een top meid vond, maar Susan maar meh vond. Ik vond de klik die Lizzie en Olivia hadden wel echt leuk.

Naast Olivia’s POV hebben we ook Christian/de politie. Er zijn namelijk een aantal moorden gepleegd in Amsterdam en Olivia heeft ook aangifte gedaan van dreigende berichtjes die zij op haar telefoon heeft gekregen. Ik vond het erg fijn dat wij ook deze POV krijgen en zien wat de politie aan het doen is en hoe de situatie bij ze is.

De whodunnit? Tja, zodra diegene in beeld kwam wist ik al genoeg. Natuurlijk hield ik voor de zekerheid nog een extra lijstje erbij met mensen die ietwat verdacht waren als zag ik ze nou nooit als de dader. Ik heb nog steeds genoten hoor van het boek, want het bleef spannend. Het was gewoon lekker om te zien of de karakters er zelf achter zouden komen of dat het té laat zou zijn eer ze dat deden.

Ik moet wel zeggen ik vond dat hele gedoe met Olivia en Roan gewoon eh. Sorry hoor. Door het hele boek heen zien we dat Roan gewoon een ontzettend lieve jongen is. Ja misschien maakt hij een beetje té veel van de beslissingen, maar verder is hij echt een schat. Ik denk dat Olivia gewoon wat bindingsangst heeft, want het komt mij wel bekend voor. Een ex van mij kon het ook niet meer aan om verder te gaan, ondanks dat er geen vuiltje aan de lucht was. Goed, ik vond het wel behoorlijk eh dat hij zo naar Parijs ging, kom op ik snap dat je je meisje graag wilt zien, maar als ze aangeeft even niet te willen dan respecteer je het, ondanks alles.

Ik vond het wel komisch dat de blurb op punten klopt, maar de hele tijdlijn klopt niet. Geen idee wie die dingen schrijft, maar toch wel een beetje jammer.

Maar ik heb dus echt genoten, wat was dit boek superspannend zeg! Het einde was echt toppie, mooi hoe alles samenkomt (maar ja nogmaals ik zag het al aankomen). Ik zou het boek aanraden aan iedereen.

One thought on “Review for Wanhoop

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: