Review for Uitgespeeld

Review for Uitgespeeld

Uitgespeeld, Mel Wallis de Vries, Young Adult, Thriller, Pink Letters, Girl lying on grass, SilhouetteEen heerlijk spannend boek al kon ik me gewoon niet in de tieners inleven.

Mijn volgende herlees een berg Mel Wallis de Vries boeken boek. Ditmaal een boek dat ik 14 jaar geleden (waar gaat de tijd heen?) heb gelezen. Ik vond het lekker spannend, al zat ik af en toe echt mijn oogjes te rollen hoor. Want wat een dramarama op tijden.

Net zoals een ander boek van deze schrijfster kon ik me gewoon niet inleven in de tieners en ik kan me ook herinneren dat ik dat 14 jaar geleden ook al had. Deze tieners roken als ketters, zuipen alsof hun leven afhangt van de drank, en gaan joyriden met een auto naar een vreemde plek. Sorry, ik als tiener was totaal niet zoals deze tieners. En mijn vriendinnen ook niet. Drinken en roken deden we allemaal niet, we deden niet aan feestjes, en zo kan ik nog doorgaan. Misschien was ik wel supersaai hoor als tiener en zijn deze tieners uit dit boek hartstikke normaal.
Ik vond Anna dan ook veel leuker toen ze nog net verhuisd was en nog niet de groep kende. Ze was zo lekker normaal! Zo precies als ik, alleen dan zonder die wiskundeknobbel. 😛 Helaas zodra ze door het groepje werd opgenomen veranderde ze in rap tempo. Roken, school verwaarlozen, drinken (of moet ik het maar zuipen noemen), spijbelen. Echt jammer hoe makkelijk Anna te beinvloeden was.

Leuk dat het boek eerst begon met toen Tessa was gevonden, ja, ze is al dood aan het begin van de boek, leuk hé die blurbs? En daarna zien we hoe Anna Tessa en iedereen heeft ontmoet, hoe alles goed was voor even en daarna keihard de put in verdween, en vervolgens wat er gebeurd nadat Tessa is gevonden. Met een heerlijk spannend einde dat je op het puntje van je stoel houdt.

Wat er met Charlotte aan de hand was? En dan vooral met die persoon? Tja, ik wist het vanaf het moment dat Anna haar op school tegenkomt op een zekere plek en toen later toen er nog een hint werd gegeven, en dan ook nog bedenken wat er nou aan het begin werd gezegd wat dat geeft ook hele grote hint.

Ik had al snel een lijstje met mensen die ik verdacht vond. Een aantal die echt OMG die moeten het zijn en een aantal die op het randje stonden vanwege hun vreemde gedrag. Uiteindelijk kom je steeds meer te weten en ik kon een aantal mensen afstrepen van het lijstje. Doei hé. Had ik de uiteindelijk whodunnit geraden? Jep. Diegene was een van de twee die uiteindelijk nog op mijn lijstje stond, en op een gegeven moment zelfs de enige was. Maar de schrijfster heeft het zeker erg goed geschreven en ik vond het fijn om lekker te puzzelen en de hints te vinden.

Ik moet wel zeggen dat ik het absoluut bullshit vond hoe iedereen reageerde dat Anna en Jullian hadden gezoend. Um, sorry, maar zoals ik het heb gelezen was Anna de eerste keer stomdronken en high en wist ze niet eens wat ze deed (je zag dat ze net wakker was uit een roes en niet eens wist hoe ze moest lopen), not to mention dat Jullian de eerste stap nam en haar gewoon kuste. Ja, ze kuste terug, niet goed, maar hallo ze was zo ver heen.
En dan de andere keer? Sorry hoor, hij forceerde zich op haar, en again, ze ging mee in de kus. Ook niet goed, maar ja gegeven haar gevoelens en hoe vreemd ze zich voelde, en wederom volgens mij was ze weer dronken… Dus ja, ik vond het echt belachelijk hoe iedereen haar een schuldgevoel aanpraatte terwijl het Jullian was die begon en Jullian was die misbruik maakte van situaties. Natuurlijk Anna had het moeten vertellen, maar ik kan me voorstellen dat ze het niet durfde. Alles was al zo vreemd op dat punt.

Ik moest wel heel hard lachen omdat Anna het maar niet in haar kopje kreeg dat iemand misschien een stemvervorming had gebruikt of misschien een andere stem had of hé misschien iemand had ingehuurd om dat berichtje in te spreken. Ze moest meerdere malen worden verteld hoezo de stem niet klopte.

Het enige jammere is dat de daders POV gewoon maar in Anna’s POV werd gestopt. Aan het begin of eind, maar het was erg verwarrend. De eerste keer dacht ik zelfs dat het Anna was en dat ze gewoon niet helemaal lekker was. Ik had deze POV liever als een opzichzelfstaand hoofdstuk gezien.

Maar ik heb ondanks wat puntjes toch genoten van het boek, ik ga alleen mijn rating niet omhoog doen. Het blijft gewoon 3 sterretjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: