Review for Kater

Review for Kater

Een knalfeest, vriendschap, sport, en moord. Wat is er gebeurd en waarom is Chloë dood?

Mijn laatste Margje Woodrow boek, nu heb ik ze allemaal gelezen of geprobeerd. Twee van haar boeken waren echt niet voor mij, maar de rest waren zeker leuk/spannend. En deze was zeker geen uitzondering, ja de hoofdpersoon was op punten enorm frustrerend (meer zometeen), maar er was bergen spanning, er zijn dreigementen, een vriendschap die op barsten staat, mensen worden gechanteerd. Je kunt gewoon niet stoppen met lezen. Je moet gewoon het einde halen.

We beginnen met het grote feest, echt een supergroot feest, groter dan dat Teddy had gewild of gedacht. Maar ze had toch ondertussen wel moeten weten dat Chloë helemaal tot het puntje gaat. Een klein feestje is niks voor haar! We zien al meteen dat er wat problemen zijn tussen de meiden. Spanning. Geheimen. Ik vond het heel goed geschreven. Je wilt gewoon meer weten over waarom deze meiden vriendinnen zijn en hoe het is gekomen dat alles zo fragiel is tussen ze.

Ik moet zeggen dat ondanks dat ik Teddy echt enorm vervelend vond ze gewoon ook goed geschreven was. Waarom ik Teddy best vervelend vond? Tja, het hele seks/relatie hebben met haar beste vriendins vriend is gewoon een grote NEE. Kom op, en dan het excuus ja we werden verliefd. Nou, gefeliciteerd. Laat het hem maar eerst even uitmaken met zijn vriendin voordat ie met jou gaat seksen. Bah.
Maar ook hoe ze gewoon als een mak schaapje met alles maar meeging. Oh Chloë zegt springen nou dan spring ik zo hoog mogelijk. Natuurlijk klaag ik wel een beetje, voor de vorm, maar verder doe ik alles. Wat?
En ze blijft ook liegen/of halve waarheden vertellen aan de politie en aan mensen.
In plaats van dat ze wat ballen groeit en gewoon nee zegt tegen Rafael over die plantjes, nee madam gaat gewoon water geven. rolt met haar ogen Kom op, Chloë maakte de deal, niet jij. Als je niet wilt dan moet het niet doen.
En wie gaat er nou een feestje geven in een huis dat niet van jou is? En dat ook vol staat met dure dingen en dieren. Sorry hoor, ik snap dat gewoon niet. En ik weet ik ben geen puber/tiener, maar sorry ik kan me niet voorstellen dat de tiener ik dat ooit in haar hoofd heeft gehad toen ze aan het oppassen was.

Al was er iemand die ik nog vervelender vond dan iedereen in het boek. De politie, of specifieker, Van Loon. Mijn hemel, wat een kwallerige poephoofd was die gast zeg. Ik snap dat hij serieus moet zijn, maar hij was gewoon vreselijk. Hoe hij de meiden en jongens behandelde, hoe hij het totaal niet serieus nam en ze gewoon best slechte vragen ging vragen, op een gegeven moment belt Thomas voor Teddy omdat ze bang in het huis zit, ze heeft van alles gehoord, lichten zijn aangegaan, dingen liggen toevallig op een andere plek, maar wat doet de politie nadat ze door het huis zijn gegaan en niks hebben gevonden? Haar behandelen alsof ze het maar verbeeldt heeft. Wat de hel? Ook later zijn er stukken waar ik mijn hoofd zat te schudden. Politie is je vriend, nou nee dank je. En tuurlijk, het zou handig zijn als Teddy gewoon meteen eerlijk was, maar dan nog, kom op het zijn tieners.

Haha, nu lijkt het trouwens als ik alleen aan het klagen bent, maar ik heb echt genoten van het boek. Zoals ik al zei, Teddy is meh, maar ze is wel goed geschreven. En er is genoeg spanning en bedreigingen en stukjes waar ik gewoon helemaal in het boek opging. Ik vond dat de ouders heel goed reageerden op Teddy en haar op de juiste manier lieten zien dat ze teleurgesteld waren in haar acties. Er zijn twists en turns en de whodunnit zag ik pas later wie het was, misschien dat ik door Teddy werd afgeleid, of misschien was het ook wel erg goed geschreven. We zien door de ogen van Teddy dat Chloë misschien niet degene was die Teddy dacht dat ze was, we zien hoe pijn dat bij haar doet. Ook het stukje bij het crematorium, ik moest echt even huilen, wat was dat mooi. Het einde was erg spannend en ik ben ook heel blij met een epiloog waar we nog wat meer afsluiting in krijgen.
Dus ja, 4 sterren verdient dit boek zeker wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: