Review for Gruwelijk Spel

Review for Gruwelijk Spel

Een gruwelijk spannend YA verhaal met griezelige dares, sabotages, en meer!

Ik wist gewooon al dat ik dit boek leuk zou vinden. Het combineert gewoon van alles wat ik geweldig vind om te lezen in een boek. Zoals dares en dan niet van die simpele, oh nee, maar van die enge. En dat het dan in een pretpark plaatsvindt? Helemaal toppie. En dan is er ook nog iemand die de boel saboteert, maar wie is het en waarom? Oh ja!

Ontmoet Daantje (pluspunten voor haar naam, al vraag ik me nu af of ze Daniëlle heet en dat Daantje dus een afkorting is, ik ga er wel van uit :P) een meid met pit die heel graag mee wilt doen aan een wedstrijd. 24 uur lang in een doodskist liggen. Ja, dames en heren. Ik weet niet of ik het zou durven, maar ik zou het toch ook wel willen proberen. Ik weet niet zeker hoe ik me voel over de challenges die er ook nog zijn, vooral die ene met dat eten, ieewwwww. Maar zij wil het proberen. Het is voor haar ook wel heftig want haar moeder is ziek en stervende. Ze voelt zich dus enerzijds verdrietig en opgelaten omdat ze weet dat haar moeder binnenkort ook in een doodskist ligt, alleen dan voor altijd. 🙁

De eerste challenge gaat nog wel OK, totdat er bijna iets gruwelijks misgaat. Ik zal lekker niks verklappen, maar OMG diegene die het op Daantjes team heeft gemunt gaat voor het grote werk. En vanaf dat moment is de spanning te snijden want er gebeuren nog meer spannende dingen. Daantje krijgt ook filmpjes en appjes die het allemaal nog spannender maken. Ik zat helemaal opgekruld in mijn bed te lezen, ik kon gewoon niet meer stoppen. Wie zat er achter de bedreigingen? Waarom gebeurden deze dingen? En heeft Daantje iets gedaan waardoor diegene haar niet mag? Ik had al snel een lijstje met verdachten (natuurlijk met Chantal het grootste kreng van het boek bovenaan). Al moet ik zeggen dat ik pas verdacht werd van een zeker persoon toen we een grote hint kregen. Hemeltje lief, diegene had ik nou nooit verwacht. Maar nu ik er nog over aan het denken ben… er waren wel hints. Kleine dingetjes die apart leken.

Het einde was heel spannend al moet ik wel zeggen dat ik ook teleurgesteld was. Het voelde zo incompleet. Ik had graag nog een epiloog gezien, of misschien nog wat meer pagina’s. Het voelde nu alsof er eigenlijk meer hoorde te komen maar er geen plek meer was. Jammer, want tot dat punt had ik dit boek 5 sterren gegeven maar ik geef het nu een 4.5.

Maar ondanks het teleurstellende incomplete einde heb ik echt genoten van dit boek, mijn hemel wat was het spannend! De uitdagingen/challenges waren geweldig, leuke karakters, veel spanning en twists en turns, en een goede whodunnit. Ik zou het boek dan ook aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: