Review for Buiten Zinnen

Review for Buiten Zinnen

Twee meiden, eentje is al dood, en de ander komt langzaam achter wat er is gebeurd… maar raakt daardoor ook in gevaar. Zal ze het overleven?

Mijn herlees een bergje Mel Wallis de Vries omdat het jaren is geweest sinds ik ze heb gelezen gaat gestaag verder. Ik vind het heerlijk om ze weer te lezen en omdat het jaren is geleden weet ik de meeste dingen niet meer. Lekker spannend dus.

Ondanks dat de blurb komisch het laat klinken alsof Karlijn de enige hoofdpersoon is… eigenlijk is dat Eva. Karlijn speelt ook een rol hoor, maar die is gewoon al dood aan het begin. 😛 We leren haar kennen en zien wat er met haar is gebeurd door middel van haar dagboek die Eva steeds aan het lezen is. Dus ja, dat vond ik wel erg grappig en ik was dan ook verrast toen aan het begin het boek begon met de crematie/begrafenis van Karlijn.

We zien wat er met Karlijn is gebeurd en we komen er al snel achter dat misschien het ongeluk geen ongeluk was. Karlijn wordt ‘s nachts wakker van geluiden in haar kamer, er is iemand die haar aait/krast, iemand praat tegen haar. Je kunt je voorstellen dat Karlijn behoorlijk bang is. En ik vond het best verdrietig dat niemand haar serieus nam. Van Eva kan ik me dat voorstellen want Karlijn heeft haar dan ook als een baksteen laten vallen en ik zou ook niet blij zijn als mijn ex-vriendin opeens binnenvalt en in plaats van sorry te zeggen begint over haar leven. Maar de ouders? De psychiater? Erg teleurstellend hoe die reageerden en haar zelfs aan de pillen kregen. Haar behandelden alsof ze gek was. Ik kan me alleen al voorstellen dat ze op die manier makkelijker vatbaar was voor zekere types.

En dan is er Eva. Die eerst echt geen zin heeft in Karlijn maar wel echt verdrietig is omdat ze overleden is. We lezen over hoe de vriendschap ooit ontstond en ook hoe het totaal instortte. En met elke pagina van het schriftje steeds meer over haar ex-vriendin leert en al snel eindigt ze op een punt dat ze dingen weet die ze misschien niet moet weten. Het helpt ook niet dat ze met mensen gewoon gaat praten over haar bevindingen. Dat is gewoon nummer 1 dat moet je niet doen. Want je weet nooit of je misschien met iemand praat die meer weet of, nog erger, de moordenaar is.
We zien dat Eva al snel hetzelfde padje eindigt als Karlijn. Ze is niet meer veilig, nergens meer. ‘s Nachts wordt ze wakker van iemand die in haar kamer is, en meer.

De Karlijn stukken waren al spannend maar Evas POV werd op een gegeven moment ook lekker spannend. Ik kon al snel het boek niet meer laten liggen en ik moest gewoon het verder lezen. Ik had natuurlijk al vrij vroeg door wat er nou aan de hand was. 😛

Er waren ook wat sex scenes.

Heel jammer dat wederom de politie enorm waardeloos was. Dat lijkt een terugkerend thema te zijn in de schrijfsters boeken.

Het einde was helemaal spannend, natuurlijk weet je dat het goed zal aflopen (want dat doet het altijd wel) dan nog kon ik niet stoppen.

Ik gooi mijn rating ook iets omhoog van 3 naar 3.5 sterren. Want dat verdient het boek zeker wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: