Review for Superjuffie en het apencircus

Review for Superjuffie en het apencircus

Het is tijd voor de zomervakantie maar zal ons Superjuffie wel genoeg kunnen ontspannen nu er problemen zijn met het circus?

Wederom mooi dat er een thema is tussen kinderboeken. Dit is het tweede boek al met een circus thema. Het vorige boek was van de serie De Keukenprins van Mocano.

Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast was over dit boek, maar ook een tikje bezorgd. Juf Josje gaat soms een tikje té ver met dingen en ik weet hoe mensen denken over circussen met dieren. Maar ik wilde het toch proberen en hoopte gewoon dat het niet té ver ging. En nu ik het heb gelezen kan ik zeggen dat het inderdaad helemaal meeviel en gewoon heerlijk was om te lezen.

Ditmaal komt er een circus in het dorpje/stadje van superjuffie en de kinderen en natuurlijk gaan ze er heen. Zoals je al kan zien op de cover Superjuffie komt langsvliegen om een domme ooievaar te helpen en wordt een enorme hit in het circus. Niet tot genoegen van Josje die het al op punten moeilijk vindt om haar identiteit geheim te houden (ik weet zelf nog steeds niet hoe ze het doet want mensen herkennen haar toch best goed). De directeur wil graag dat deze mysterieuze superdame nog wat vaker komt en het uit elkaar vallende circus helpt. Want op dit moment bestaat het circus uit… een man, Lardo die van alles en nog wat doet. Oh er zijn ook twee kamelen maar die mogen natuurlijk niet de tent in vanwege de wetgeving.

Er is wat mysterie en Superjuffie vindt steeds meer uit over wat er nu gaande is met het circus en wat de directeur verstopt in zijn wagen. Ik vond het erg spannend om te lezen, maar ook erg verdrietig. Ik vond het wel een beetje jammer dat Josje meer gevoelens had voor wat ze daar vond dan voor de directeur. Ik snap dat je niet blij bent met die man want wat hij doet is natuurlijk niet goed, maar hallo datgene is als een kind voor hem (nou ja, hij behandelt het niet zoals het hoort, maar dan nog doet ie zijn best). Natuurlijk doet het pijn, en natuurlijk snapt hij ook wel dat het niet goed is wat hij doet, maar dan nog. En ja, ik vond het ook verdrietig voor datgene en ik hoop dat het snel gelukkig zal zijn nu het op de juiste plek is. Dat is veel beter.

Juf Josje komt ook maar niet van de kinderen af wat ik enerzijds hilarisch vond en anderzijds ook wel sneu voor haar. Ze wil ook vakantie kinders. Ze houdt van jullie, maar ze wil soms ook eventjes wat tijd voor haarzelf (en nu dan ook nog eens met Hakim). Ik vond het wel lief dat de kinderen hun juf uit de puree haalden of even een afleiding maakten zodat ze weg kon komen.

Er worden ook weer veel dieren gered. Inclusief Rakker het katje van meester Snor.

En dan is er nog meester Snor. Die arme man zit helemaal in de put en we komen er stukje bij beetje achter wat er aan de hand is. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat de schrijfster deze man een kans heeft gegeven. Ik was behoorlijk gefrustreerd met hoe hij zich gedroeg in veel van de boeken en daarom was ik al blij met hoe hij was in het vorige boek. En nu krijgt hij helemaal een kans om het beter te doen. Ik vond het heel fijn om hem zo menselijk te zien. Ik had wel medelijden met hem, gelukkig deed ie zijn best en had hij kinderen en juf Josje om hem te helpen.

Het was dus weer heerlijk geschreven en ik heb echt genoten van dit boek. Ik zou hem zeker aanraden.

One thought on “Review for Superjuffie en het apencircus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: