Review for Liever Lombok

Review for Liever Lombok

Een heerlijk boek met leuke karakters, romantiek, humor, en meer!

Ik zag dit boek gefeatured bij een van mijn bibliotheken en was meteen nieuwsgierig! Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws in een genre die ik niet al te vaak lees. En dit klonk als een erg leuk boek. En dan is er de cover, lekker fel en geel!

Het begin was een beetje saai en ik heb me even moeten aanmoedigen om verder te lezen, gelukkig heb ik wat reviews bekeken en ik was blijkbaar niet de enige die moeite had met het begin, maar de reviews beloofden dat het daarna beter zou worden. Goed, ik verder lezen en op een gegeven moment was ik helemaal in het verhaal. Heerlijk!

Liza was in het begin gewoon een verwend wicht die wel eens wat verder mag kijken dan haar luxe ditjes en datjes. Maar zodra ze naar Lombok gaat, spontaan om alle chaos te ontsnappen en alle roddels, zie je gewoon dat Liza verandert. Ze gaat van een luxe modepopje langzaam naar een meid met een passie en een plan voor de toekomst. Jep, dit boek is lekker chill, maar heeft heel veel karaktergroei. Ik ben ook heel erg blij dat het niet in een keer gebeurde maar dat ze steeds weer een beetje groeit tot het einde waar ze eindelijk haar echte zelf is geworden.
Ik lag wel dubbel hoor om de cultuurshock die ze kreeg toen ze naar Lombok ging. Opeens is het niet normaal om luxe kleding te dragen die alles laat zien, de wc is in de tuin en is eigenlijk gewoon een soort van gat, het eten is heel anders, er zijn muggen die je malaria kunnen geven, mensen zijn nieuwsgierig naar die Hollandse meiden, je moet een flink eind reizen als je iets van moderniteit wilt hebben, er zijn stroomstoringen, corruptie, en meer. Af en toe had ze het er niet makkelijk mee, en dat kan ik heel goed voorstellen. Het zal voor mij, een normale meid met een normale budget, al een verandering zijn als ik naar zo’n plek zou gaan, kun je nagaan hoe het is voor een meid die ooit bergen en bergen geld had en waar alles met een gouden randje werd gebracht.
Ik vond het super dat ze hield van fotografie en dat ze het serveerbaantje aannam zelfs al wist ze dat ze misschien niet altijd het beste is. Ze doet toch haar best!
En later zien we haar ook werken met kinderen en ze van alles leren.

Er is ook genoeg romantiek, eerst met een man die ze ontmoet op het strand en waar ze een baantje van krijgt en later met iemand wat eerst niet echt op liefde lijkt maar toch uitbloeit naar dat.

Ik moet wel zeggen dat ik niet een grote fan was van de tweede liefde. Wat een kwal was de gast zeg. Ja, Liza is een beetje apart met hoe ze dingen doet, en ze wil graag cupid spelen, maar om haar nu zo te behandelen vond ik gewoon TE VER gaan. En ik wilde hem graag af en toe een klap geven. Maar later zag ik toch ook een andere kant van hem, en vond ik hem ietsje beter.

Er is ook lekker veel vriendschap, al is het soms best awkward op punten want deze meiden zijn niet echt vriendinnen vriendinnen. Maar je ziet het wel groeien en ik vond het erg leuk dat deze twee elkaar weer vonden en grote vriendinnen worden.

Het einde was heerlijk en wat was ik trots op Liza. Ik hoop dat ze heel gelukkig wordt en dat ze lekker haar passie kan ontwikkelen.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Je moet even doorbijten, maar daarna kun je heerlijk genieten. Je zult uiteindelijk van Liza gaan houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: