Review for Hannes Hunebed 2: Gaan met die sjamaan!

Review for Hannes Hunebed 2: Gaan met die sjamaan!

Hannes Hunebed is terug! Ditmaal wordt hij sjamaan van zijn dorp, probeert hij de oude sjamaan van zijn dorp te redden, hij vindt weer genoeg uit, en meer.

Ik was superblij dat ik dit boek in de bibliotheek zag, ik had al een tijdje gehoopt op een nieuwe Hannes Hunebed want ik vond de vorige zo leuk!

Ik moet zeggen dat ik Hannes wel een tikje té vervelend vond. De macht over het dorp is echt naar zijn bol gestegen en ik had af en toe echt zin om hem in de geisers te gooien die niet erg ver van zijn dorp lagen. Gelukkig was ik niet de enige, en gelukkig kreeg Hannes zijn verstand weer terug. En hij bedenkt ook bergen leuke nieuwe uitvindingen al zo ik sommige nou nooit proberen (modderijs??? EWW), maar andere zou ik met liefde proberen zoals die bladervleugels die inklapbaar zijn.

Leuk dat we wat meer over Keija leren en ook over haar ouders. Hopelijk pakt Keija toch weer het houtsnijden op, ze lijkt er erg goed in te zijn al heeft ze het jaren niet meer gedaan.

Het plot zelf was ook erg leuk om te lezen want we ontmoeten een nieuwe stam die niet ver weg woont van waar Hannes’ dorp is, er is eindelijk een mogelijkheid om die gevaarlijke geiserveld over te steken (dankzij Hannes), en dan is er nog een zekere connectie tussen hun sjamaan en die van Hannes’ dorp (en moest ik tussen helemaal lachen om het einde, arme Hannes). Er zijn veel hilarische en spannende stukjes en je zult je echt niet vervelen terwijl je deze graphic novel leest. En dat einde, ik lag dubbel.

Ik vind het nog steeds grappig dat je naast gewone mensen ook nog een paar hebt die duidelijk iets anders zijn (meer Neanderthaler) zoals die grote sterk vrouw en die gymmeester.

Ik blijf de art erg leuk vinden het past er gewoon erg goed bij.

Ik kan zeker niet wachten om te zien wat Hannes in het volgende boek gaat beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: