Review for De vuurcirkel

Review for De vuurcirkel

De 4de zus is aan de beurt, zeg hoi tegen Samah.

Ik vind deze boeken echt heerlijk, al vraag ik me af hoe lang ze nog doorgaan, het verhaal is wel een beetje hetzelfde. Elk boek heeft een andere zus (dus nog een te gaan), we zien het leven op de school, en dan gebeurd er iets, de meiden moeten de wereld weer redden, en met behulp van hun bond/band redden ze de dag. Plus, elk boek heeft weer een wijze les voor de zus die de hoofdpersoon is. Dus ik ben benieuwd, zal alles aflopen met de laatste zus? Want ondanks dat het een standaard formule is per boek kan ik toch niet stoppen met lezen.

Ditmaal is dus Samah aan de beurt, de oudste zus van de 5 en ze heeft haar handen maar vol aan haar zussen. Ze waarderen haar niet altijd want ze probeert gewoon de orde te houden. Echt, zonder haar zouden haar zussen waarschijnlijk in pure chaos leven. 😛
Ik wist al snel dat het oudere zus en verantwoordelijkheden een van de thema’s van dit boek zou worden, en ik had gelijk. Ik vond het wel erg leuk geschreven het geeft toch iets extras aan het verhaal.

Maar Igor heeft dit keer ook een truukje! Niet alleen een hele coole (nou ja, hete) cirkel van vuur die alles zal verteren als de meiden niet snel zijn, maar hij heeft blijkbaar nu ook een leerling. Oh jee! Ik vond het erg spannend om te lezen wat deze leerling van plan was en het gevecht dat volgde tegen de leerling en zijn truukjes waren goed geschreven, ik wist natuurlijk wel hoe alles zou eindigen, maar dan nog spannend en leuk om te lezen.

Ik vond het ook fijn om weer eens de ouders te zien, al blijft het magisch hoe deze meiden dochters van hen zijn. 😛

Hilarisch genoeg verteld het verhaal ons dat de flacon/fles erg klein is. Maar als we de illustraties moeten geloven dan is hij gewoon een normale maat.

Natuurlijk is het boek weer gevuld met bergen illustraties en ik vond ze over het algemeen erg leuk!

Hopelijk wordt boek 5 snel vertaald, ik wil weten hoe het verhaal verder gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: