Review for De Pioenenkoningin: Bestemming: China

Review for De Pioenenkoningin: Bestemming: China

Een nieuwe Thea Stilton en dit keer gaan de muizinnen naar China!

Ik was echt helemaal blij dat ik een hele voorraad met nieuwe Thea Stilton bij de bibliotheek heb gevonden, want ik heb niet alleen dit boek maar ook nog eens 2 andere. Ik wilde deze het eerste lezen en ik heb echt genoten.

Onze muizinnen hebben eerst een feestje te geven voor hun beste vriendin Violet, en niet lang daarna gaan ze gezellig naar China. Op bezoek bij de ouders van Violet. Alleen weten trouwe lezers allang dat het nooit een lekkere ontspannen vakantie wordt. Oh nee, onze muizinnen komen weer in een heerlijk bloemig avontuur en mysterie ditmaal is er een oudere vrouw (de oma van mevrouw Shi een vriendin van Violet/Violets ouders) die hun hulp nodig heeft.

Maar natuurlijk zien we ook wat van China. Deze muizinnen hebben duidelijk genoeg geld dat ze zo vaak heen en weer kunnen reizen, maar dat wisten we al natuurlijk, nog steeds geinig om te zien. Ik zou willen dat ik zo makkelijk van alles kon doen.

Ik vond het mysterie erg leuk al wist ik al vanaf het begin wie de daders waren. Alleen het waarom? Tja, dat wist ik niet totdat we nieuwe feitjes leren. En daarna was ik zo in het mysterie en of ze DAT zouden vinden dat ik niet eens meer dacht aan die gastjes. Tot het moment dat ze tevoorschijn komen in een heel spannend einde. Ik moet wel zeggen dat ik het ietwat hilarisch vond dat de muizinnen en Anran er gewoon maar bij stonden toen er van alles gebeurde. Hadden ze niet een pootje kunnen uitsteken? En wat ze dan zochten? Tja, dat was wel echt een teleurstelling, ik had toch iets meer verwacht. Gelukkig gebeurd er nog meer en was ik toch uiteindelijk erg tevreden. Ach, en dat eerste? Dat past eigenlijk ook nog wel bij het verhaal.

Ik vond het wel komisch dat ze een gewoon standaard truukje niet kenden totdat ze hem ergens in een boek lazen? Kom op zeg, iedereen kent dat toch? En dat is toch ook eigenlijk het eerste wat je probeert in zo’n situatie? Wel, naast in paniek uitbreken. 😛

Oh, en we krijgen een uitleg over een eboek, zou dat ook in de eboek van dit boek staan? Zou wel erg grappig zijn.

Het was ook erg grappig om de illustraties eens goed te bekijken want er zijn nogal wat tegenstrijdigheden. Zoals hoe lang het haar is van Colette (soms tot onder haar rug, soms tot het midden, soms nog iets verder dan dat) of Violet (soms recht geknipt soms gewoon in een puntje naar beneden, soms heel lang tot ver over haar billen en soms ook gewoon maar net bij haar billen). Ook Paulines vlecht gaat van lang naar kort. Ook zijn er nog wat andere dingetjes, en ik had op een gegeven moment erg veel plezier in kijken of ik alles kon vinden.
En ik blijf het leuk vinden dat iedereen gewoon bijna altijd dezelfde kleding aan heeft, dat zie je ook vaak in strips. En vooral bij Colette had ik toch wel verwacht dat ze meer dan alleen een outfitje heeft.

Net zoals alle boeken waar ze naar een land gaan krijgen we informatie over het land, spelletjes, en meer. Altijd erg leuk om dit te lezen.

Dus ik heb weer erg genoten van dit boek, het was bloemtastisch met lekker weer veel vriendschap en mysterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: