Review for Circus op stelten

Review for Circus op stelten

Een nieuwe Keukenprins van Mocano ditmaal met veel familie, circus, mysterie, en meer!

Ik was zo blij dat er weer een nieuwe Keukenprins van Mocano was, ik zit altijd vol spanning te wachten de nieuwe delen want ik weet dat ik weer lekker ga genieten. En wederom heeft Mathilda Masters een heerlijk leuk boek geschreven en heeft Georgien Overwater weer grappige tekeningen getekend.

In dit boek ontmoet Max zijn oom en ook nog een paar hele verre nichtjes. Ik vond zijn reactie echt enorm leuk en lief. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat hij blij is dat iemand van zijn familie eens langskomt en ik moest wel lachen om de hoeveelheid vragen die hij had. Goed zo naar zijn oom dat hij alles met liefde beantwoordt en ook nog eens een fotoalbum heeft met foto’s. Al is Max moeder blijkbaar al vanaf jong af aan al erg zwervend en zie je dus voornamelijk stukjes van haar (wat ik echt hilarisch vond, die arme ouders die steeds hun dochter kwijtraakten).

En dan gaan ze samen naar het circus… nou ja het duurt even want blijkbaar leeft oom op een erg relaxte manier en snapt ie niet dat zijn neefje erg enthousiast is om naar het circus te gaan. Ik vond het erg leuk dat Trixie, Kokkie, en Gustaaf meegingen. En zelfs een paar gevangen, want die mag je blijkbaar lenen van een gevangenis. Net een bibliotheek, alleen dan met gevangen in plaats van cds en boeken. 😛

We komen erachter dat het circus niet echt lekker loopt, blijkbaar door een vloek? OH JEE. Natuurlijk helpt het al niet als Jolanda steeds iedereen laat schrikken en dat doet ze met liefde terwijl ze langzaam wegloopt en ONHEIL roept of fluistert.

Ik had al snel een vermoeden wie het circus aan het saboteren was en ook wel een reden. Ik vond het leuk om te zien hoe de schrijfster je toch op een ander pad gooit en dat je toch even twijfelt. Maar toch bleef ik voornamelijk op het goede pad, en ik keek ook uit naar het grote onthulling waar iedereen achter de dader komt. Het was erg spannend.

Ik vond het superlief hoe iedereen het circus bleef helpen. Niet alleen Max en Trixie maar ook Gustaaf en Kokkie waren paraat om te helpen. En ik vond het erg leuk om te zien wat voor acts ze allemaal bedachten (en vooral dan Gustaafs reactie op zijn act). Max is blijkbaar echt een natuurtalent en je kon dus heel goed zien dat hij familie is. Ik hoop dat hij meer kansen krijgt om dit talent uit te breiden en er beter in kan worden.

Ik vond alleen die lange mannen echt strontvervelend. Wat een verwende mensen zeg. Oh jeetje, is broek afgeknipt? Gut gut gut, wat zwaar. rolt met haar ogen

We lezen ook weer over al het lekkere eten dat Kokkie maakt en ik wilde gewoon in het boek stappen en een hapje of twintig nemen.

En het einde? Ik moest toch even huilen, want wauw. Ik zal natuurlijk niks verklappen maar wat geweldig gedaan. Echt awww!

Al met al, ik heb genoten van dit boek en ook in een keer uitgelezen, wat was het heerlijk! Aanrader en ik kan zeker niet wachten tot het volgende boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: