Review for Buitenspel

Review for Buitenspel

Een heerlijk spannend boek die je zeker niet zal laten gaan tot ver na het einde.

Ik was helemaal dolgelukkig dat er weer een nieuwe Margje Woodrow was, ik kon wel weer een goede thriller gebruiken! Ik heb hem ook in een ruk uitgelezen. In minder dan 2 uur had ik hem helemaal opgegeten. Nom!

Ditmaal moord, foute filmpjes, een stukje romantiek (al zette dat niet echt door), goed geschreven karakters, en nog wat extras dat het verhaal extra diepte gaf.

Ontmoet Nynke en Jimmy, twee tieners die van voetballen houden en bij dezelfde club zitten. Jimmy vindt Nynke erg leuk als weet ik nu nog steeds niet wat Nynke nou precies van Jimmy vindt, naast een goede vriend. 😛
Beide karakters hebben het niet makkelijk thuis. Nynkes thuissituatie is explosief met een vader die erg makkelijk boos wordt en er is veel ruzie tussen haar ouders. Ik vond haar vader maar helemaal niks, wat een kwallebal is die gast zeg. Continue zijn vrouw afzeiken en aan de ene kant wil hij dat ze gewoon de hele dag thuis is om alles te doen wat hij wilt maar anderzijds wil hij blijkbaar ook dat ze gewoon echt werk vindt (want hij vindt haar werk niks). Ik vond het enorm verdrietig voor Timo (Nynkes broertje) en Nynke. Ik vond het ook gewoon niet fijn dat beide ouders totaal blind waren voor wat ze hun kinderen aan deden. Nynke probeert wel thuis te zijn voor haar broertje, maar vaak zorgt ze ook dat ze ver weg is.
Dan is er Jimmy, we komen er al vroeg achter dat het met zijn zusje Kess niet lekker gaat en dat het erg veel stress is voor het gezin. Hij speelt ook een hele belangrijke rol in dit boek aangezien hij een van de jongens is die vaak grapjes (pranks zoals ze dat noemen) uithaalde, al liep hij over het algemeen gewoon alleen maar mee. Er is nog veel meer gebeurd, en daar komen we ook later achter. Ik moet zeggen dat ik Jimmy wel een leuke jongen vond, maar toch ook weer niet. Ik had graag gezien dat hij gewoon had opgebiecht/eerlijker was tegen Nynke. Ik vond het wel komisch dat hij steeds op de plek was waar dingen verkeerd gingen.

Ik had echt een berg verdachten, elke keer kwam er weer een bij en ging er weer een van af. MAAR, helemaal mooi, het waren allemaal niet degene die de moorden en zo pleegde. Pas aan het einde, op een zeker moment en toen een zeker iets werd gezegd, wist ik wie het zou moeten zijn. Maar daarvoor? Nee, ik had echt niet aan die persoon gedacht. We komen er later achter waarom diegene al deze dingen heeft gedaan en al keur ik het nog steeds niet goed (want hallo, moord) ik kan me wel voorstellen hoe diegene is gekomen op dit punt. Heftig!

De filmpjes waren ook erg heftig en ik wilde heel graag de jongens een flinke schop geven dat ze dit soort dingen doen.

Eerst vond ik het wel jammer dat alles zo snel gebeurde, in de eerste nacht gaat er al iemand dood, maar naderhand ben ik er wel erg blij mee. Het paste uiteindelijk toch heel goed bij het verhaal en hoe het liep.

Ook leuk/interessant dat we naast Nynke en Jimmy ook de moordenaar als POV krijgen en dus wat meer leren over deze persoon. Al is het natuurlijk heerlijk vaag gelaten en weet je dus niet echt wie het nou is.

Ik zou dit boek ook zeker aanraden en ik denk dat ik maar weer eens de oude Margje Woodrow ga herlezen. Ik vind haar stijl van schrijven steeds leuker, en ik wil graag weer haar oude boeken lezen om te zien of ik die nu nog leuker vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: