Review for Handboek voor historiehoppers: Het oude Rome

Review for Handboek voor historiehoppers: Het oude Rome

Je hebt een tijdmachine, nou dan wil je vast wel eens naar het spannende Oude Rome gaan, toch? Dan moet je zeker dit boek met je meenemen!

Ik ben echt een fan van geschiedenisboeken die geschiedenis op een leuke, grappige en interessante manier brengen. Zoals de Horrible Histories boeken van Scholastic. En nu heb ik deze serie gevonden. Dit is, voor mij in ieder geval, het eerste boek maar ik kijk nu al uit naar de rest van de serie. Ik ben ook zeker van plan om ze te kopen zodra ze in het Engels uit zijn in paperback. Tot die tijd ga ik ze in het Nederlands uit de bibliotheek halen.

Dit boek is voor de tijdreizigers onder ons. Yep, tijdreizen. Iets wat in 2149 voor iedereen beschikbaar werd. En daarna volledig werd uitgebuit door de heersende groep, Chronos BV. onder leiding van Adam Redkill. Dank je wel naar de schrijver dat je deze naam niet hebt vertaald. Dit boek is niet alleen een boek over reizen naar Rome, maar ook over Chronos/Adam Redkill, hoe tijdreizen werkt. Af en toe krijgen we dus extra commentaren (voetnoten) van Adam of van schrijvers die er werken.

Maar het meeste van het boek is over Rome. Welke dingen je het beste kunt bezoeken, welke restaurants echt helemaal toppie zijn (en welke je dus het beste kunt ontwijken tenzij je het niet erg vindt om continue een volle wc hoi te zeggen), wat voor datums het leukst zijn om te bezoeken. Alhoewel leuk, sommige evenementen zijn ronduit gruwelijk maar ja voor ieder wat wils natuurlijk. We krijgen ook nog tips over hoe je barbaren moet ontwijken, hoe je beter niet je hoofd kan kwijtraken. Ja, je hoofd kwijtraken, die romeinen vonden het echt helemaal tof om hoofden af te hakken (of zagen als het niet lukte). Het is dus een kunst om niet je hoofd kwijt te raken, maar ja, dat is maar een van de dingen waar je moet opletten. Die romeinen houden ook nog wel van slaven. Iedereen en alles kan een slaaf worden gemaakt. En heb ik al verteld over dat ze het leuk vinden om mensen uit het publiek te trekken en die voor de leeuwen te voeren? Nee, wel, dan weet je het nu.

Ik lag regelmatig helemaal dubbel, om de recensies, om de verhalen over bekende/beruchte mensen, over het veel te ingewikkelde liefdesleven van iedereen (ja, iedereen doet het met iedereen wat tot best wat chaotische taferelen leidde), om de tips en de hints en de grappige manier van vertellen. Ja, deze schrijver heeft een heerlijke schrijfstijl die je aan het lachen maakt, het interessant houdt, en ook er voor zorgt dat je dingen onthoudt. Ik heb ook genoeg stukjes voorgelezen aan mijn verloofde die ook heerlijk dubbel lag.

Ik vond het wel interessant om te zien dat het blijkbaar niet uitmaakt wat je doet in het verleden want blijkbaar gaat Chronos.Bv toch wel achter alles om het te fixen. Dus laat je je smartphone vallen? Of laat je een T-rex los? Geen probleem! Dit kan allemaal worden opgelost.

Er zijn ook genoeg illustraties en ik vond de stijl echt heel erg leuk en passend bij het verhaal.

Al met al, ik hoop dat ik snel ook het andere boek in mijn handen krijg, ik wil wel eens zien wat de hotspots zijn in het oude Griekenland. Ik zou dit boek echt aan iedereen aanraden en ik hoop dat er nog bergen van deze boeken uitkomen.

One thought on “Review for Handboek voor historiehoppers: Het oude Rome

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: