Review for Handboek voor historiehoppers: het oude Griekenland

Review for Handboek voor historiehoppers: het oude Griekenland

Historiehoppers, Het oude griekenlandWelkom terug tijdreizigers hou je vast we gaan dit keer naar het oude Griekenland!

Wat was ik blij dat ik ook dit deel kon lezen, want ik vond het vorige deel gewoonweg heerlijk. Lekker vol humor met veel feitjes en weetjes maar ook gewoon soms wat mafs over Chronos Bv.. Ik moet zeggen dat ik dit boek echt met veel plezier heb gelezen, MAAR ik vond de focus op het gevecht met Perzië toch een beetje teveel van het goede. Het is een belangrijke en spannende gebeurtenis maar ik had graag toch wat meer andere dingen gezien over Griekenland. Ook had ik graag wat meer mythologie gezien, waar is bijvoorbeeld Heracles? Of misschien iets over de Trojanen?

Het boek begint met een voorwoord en een inleiding die me al meteen lieten lachen. Al vind ik Adam Redkill nog steeds een enorm vreselijk personage, maar ja, dat heb je met dictators toch altijd wel snel. 😛 Ook leuk dat we dit keer de beginselen van het tijdreizen krijgen en ook zien hoe de tijdmachine (paard met wagen) werkt en ook, heel belangrijk zelfs, wat je moet doen als je in een tijdlus zit (niet dat die veel helpt, maar ach).

En daarna duiken we naar het oude Griekenland en proberen we wat lokale lekkernijen, al moet ik wel zeggen dat ze net ietsje té eentonig was, er is echt een limiet op hoe vaak ik brood en wijn en olijfolie lekker vind. 😉 We lezen over democratie, over verschillende belangrijke figuren en goden/godinnen, we duiken de oorlog in en mogen lekker meevechten (hopelijk heb je een goede levensverzekering want de kansen om te overleven zijn nou niet erg hoog), we lezen over de mode van die tijd en ik wenste dat ik een jongen was want die hadden vaak toch iets meer comfort en mochten ook wat meer laten zien, en dan is er nog genoeg meer. Je zult zeker niet verveeld zijn, al wordt je misschien wel ietwat verveeld van Adam Redkill. Gelukkig zijn er ook genoeg notities/voetnootjes die wel leuk zijn en waar ik heerlijk om moest lachen.

Net als het vorige boek is het leuk geillustreerd, ik vind de stijl echt super, het past gewoon zo goed bij dit boek.

Dus ben jij op zoek naar een leuk boek over de geschiedenis, hou je wel van tijdreizen, en wil jij lekker lachen? Neem dit boek dan met je mee en ga op reis door het oude Griekenland.

En ik? Ik kan niet wachten op de volgende delen. Zo blij dat er weer een nieuwe hilarische geschiedenisserie is zoals Horrible Histories.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: